BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlkolün azıda zarar----

Alkolün azıda zarar

Alkolün azıda zarar
27 Ağustos 2018 - 11:32 www.finansgundem.com

Yeni bir bilimsel çalışma, güvenli alkol içme seviyesinin olmadığı sonucuna vardı

Washington Üniversitesi Sağlıkta Ölçme ve Değerlendirme Enstitüsü'nden Dr. Emmanuela Gakidou uluslararası tıp dergisi The Lancet'te 23 Ağustos'ta yayınlanan makelesinde, “Alkolle ilişkili sağlık riskleri çok büyük” dedi. Dr. Emmanuela Gakidou yaptığı araştırmasında 2016 yılında dünya genelinde 15 ila 49 yaş arasındaki erkeklerde ölümlerin yüzde 12'sini içeren yaklaşık 3 milyon ölümün alkol kullanımı kaynaklı olduğunu belirtti.

Gakidou, bulguların, içme ve erken ölüm, kanser ve kardiyovasküler problemler arasında “açık ve ikna edici korelasyonlar” bulunan diğer yeni araştırmalarla tutarlı olduğunu söyledi. Gakidou, “Sıfır alkol tüketimi genel sağlık kaybı riskini en aza indiriyor” dedi. Gakidou, çalışmanın hastalık yükünü tahmin ederken kanıt eksikliğinden dolayı bira, şarap ve likör arasında ayrım yapmadığını belirtti. Araştırmada, genel olarak alkolle ilişkili tüm ölümlere ve sonuçlarının belirlenmesi için ilgili sağlık sonuçlarına ilişkin verileri kullanılırken, alkol kullanım şekilleri ülkelere ve cinsiyete göre, içecek başına ortalama tüketim ve atfedilebilir hastalık yüküne göre büyük farklılıklar gösteriyor. Küresel olarak, 2016 yılında 2 milyardan fazla insan mevcut içiciydi ve yüzde 63'i erkekti.

Araştırmada “Ortalama tüketim”, günde bir kişi tarafından tüketilen, günde 10 gram saf alkol olarak tanımlanan standart bir içeceği ifade etti. “Standart içecekler” ülkeye göre farklılık gösteriyor. Örneğin, İngiltere'de standart bir içecek 8 gram alkol iken Avustralya, ABD ve Japonya'da sırasıyla 10 gram, 14 gram ve 20 gram.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)