BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlkolden sonra, sıra abur cuburda----

Alkolden sonra, sıra abur cuburda

Alkolden sonra, sıra abur cuburda
29 Mayıs 2013 - 16:35 www.finansgundem.com

RTÜK Başkanı Dursun, "Televizyonlarda sağlıksız gıda reklamları önlenerek çocuklar için koruma kalkanı oluşturulacak" dedi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, çocukların sağlıklı büyümesi ve obezitenin önlenmesi amacıyla, aşırı tüketimi önerilmeyen yiyecek ve içeceklerin reklamlarının daha etkili denetlenebilmesi için, Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını belirterek, önümüzdeki günlerde çocuk programlarında bu tür yiyecek ve içeceklerin reklamlarının yapılmasının önleneceğini söyledi.
Dursun, bir süredir Avrupa ülkelerinde de sağlığı olumsuz etkileyen yiyecek ve içeceklerin radyo ve televizyonlarda reklamlarının yapılmasının yasaklandığına dikkati çekerek, "Televizyonlarda sağlıksız gıda reklamları önlenerek, çocuklar için koruma kalkanı oluşturulacak” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Bekir Keskinkılıç da Bundan sonra çocuklara başta televizyon olmak üzere medya kanalları aracılığıyla, onların sağlığı için uygun olmayan ürünlerin reklamını daha etkin bir şekilde engelleyeceğiz" dedi. (AA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)