BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlınteri değil, tamamen miras----

Alınteri değil, tamamen miras

Alınteri değil, tamamen miras
02 Kasım 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

Zara mağazalarının ortağı Amancio Ortega’nın kızı, annesinin ölümünden sonra miras kalan 5 milyar dolarlık hisseyle İspanya’nın en zengin kadını oldu

Dünyanın en büyük giyim perakendecilerinden İspanyol Zara’nın kurucularından Amancio Ortega’nın kızı Sandra Ortega Mera, annesinin ölümünden sonra kendisine kalan hisseler sayesinde İspanya’nın en zengin kadını oldu.
45 yaşındaki Mera, annesi Rosalia Mera’nın ağustos ayındaki ölümünden sonra mirasının yüzde 90’ının sahibi olmuştu.
Kendisine miras kalan Rosp Corunna şirketi, aynı zamanda Zara, Bershka gibi markaları elinde bulunduran Inditex’in yüzde 5.1’ini kontrol ediyor.
Aynı zamanda dünyanın en zengin 182. kişisi olarak da listeye giren Ortega Mera, 7.3 milyar dolarlık bir servete sahip ve Inditex’in de ikinci en büyük hissedarı durumunda.
Babası dünya üçüncüsü!
Bu mirası devraldıktan sonra aktif olarak iş hayatına giriş yapıp yapmayacağı merakla beklenen Ortega Mera’nın babası da, dünyanın en zengin 3. ismi. Inditex’in yüzde 59’unu elinde bulunduran Amancio Ortega, 65.9 milyar dolarlık servete sahip.
Inditex, Zara, Pull & Bear ve Bershka ile dünya çapında 6 binden fazla mağazayla faaliyet gösteriyor. Son 3 yıldır cirosu düzenli olarak yüzde 10 artan şirket, böylece bir yandan kendi hisse değerini ikiye katlarken, Rosp Corunna’nın yüzde 5.1 hissesinin de 5.2 milyar dolarlık bir değere ulaşmasını sağladı.
Anne Mera, sağlığında Corunna şirketinin yüzde 86’sına, kızı da yüzde 14’üne sahipti. Rosp Corunna’nın aynı zamnanda İspanyol ilaç şirketi Zeltia’da 40 milyon dolar değerinde yüzde 5 hissesi ve 100 milyon dolar civarında yatırımları bulunuyor.
1997’de boşanmıştı
Sandra Ortega Mera’nın küçük kardeşi Marcos’a, annesinin gayrimenkullerinin yüzde 8’i kaldı. Rosalia Mera, Amancio Ortega ile 1963’te Inditex’i kurmuş, ilk Zara mağazası da 12 yıl sonra açılmıştı. 1997 yılında çift boşanmış, 4 yıl sonra da Inditex halka arz edilmişti. Milliyet
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)