BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlfa Bank’tan rekor kâr----

Alfa Bank’tan rekor kâr

Alfa Bank’tan rekor kâr
20 Ağustos 2021 - 08:45 www.finansgundem.com

Rusya’da küçük ve orta ölçekli bankalar büyük sıkıntılar yaşarken büyük bankalar kârlarını katlayarak artırıyor

Rusya’nın en büyük özel bankalarından olan Alfa Bank Grubu, 2021’in ilk yarısında 905 milyon dolarlık rekor gelir elde ettiğini açıkladı.

Gelirini geçtiğimiz yıla göre yüzde 53 artıran bankanın toplam kapsamlı geliri 3,6 kat artarak 942 milyon dolara yükseldi.

Alfa Bank’ın öz kaynaklarından elde ettiği karlılığı yüzde 21’lik rekor seviyeye ulaşırken, aynı zamanda sermayesi geçen yılın sonunda kaydedilen 8,7 milyar dolardan 9,6 milyar dolara yükseldi.
Yarıyıl öncesi bankanın kredi portföyü, 2020 sonunda kaydedilen 42,7 milyar dolara kıyasla yüzde 10,2 artarak 47,1 milyar dolara yükselirken, kurumsal kredi portföyü de yüzde 4,1 artarak 32,3 milyar dolara ulaştı.

BİREYSEL KREDİLER 14.8 MİLYAR DOLAR

Alfa Bank’ın bireysel kredi portföyü ise geçen yıla göre yüzde 26,4 artarak 14,8 milyar dolara yükseldi.
“Bu dönemin sonuçları tüm bankacılık alanlarında olumlu. Son altı ay boyunca neredeyse 1 milyar dolar net kar ve rekor bir özkaynak getirisi elde ettik diyen Alfa Bank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksey Chuklov, grubun sermayesinin toplamda 10 milyar dolara yaklaştığını vurgularken, bankanın perakende ve bireysel kredi piyasalarında Rusya’da üçüncü sırada olduklarının altını çizdi.
Konut kredisi portföyünü son altı ayda bir buçuk kat büyüten Alfa Bank, net ücret ve komisyon gelirlerinin de yüzde 55,5 artarak 773 milyon dolara yükseldiğini açıklarken, bankanın faiz gelirlerinin de 1,158 milyar dolara ulaştığını aktardı.

DİJİTALLEŞME YATIRIMLARI

Aleksey Chuklov, müşteriye daha açık ve uyumlu bir strateji sayesinde Alfa Bank’ın her yıl ivme kazandığını belirterek, “Finansal bir süper hizmet oluşturmaya odaklandık. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlar, fiziksel ağın ölçeklendirilmesi ve mantıklı nokta ortaklıkları, müşterimize banka ile tüm temas noktalarında niteliksel olarak yeni bir kolaylık düzeyi sunmamızı sağlıyor” diye konuştu.
Aynı zamanda maliyetleri şişirmeden kar elde edebildiklerine de işaret eden Chuklov, işletme giderlerinin bankaya istikrar sağlayan ücret ve komisyon gelirleri ile tamamen karşılandığını da sözlerine ekledi.

Çin Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi

İş Bankası'ndan KAP'a vergi incelemesi açıklaması

BDDK'dan dijital bankacılık düzenlemesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)