BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlbayrak: Yüzde 4 büyürüz, daralma yaşanmaz----

Albayrak: Yüzde 4 büyürüz, daralma yaşanmaz

Albayrak: Yüzde 4 büyürüz, daralma yaşanmaz
31 Ekim 2019 - 11:19 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak " Üçüncü çeyrekte pozitif büyümeyi göreceğiz, dördüncü çeyrekte ise yüzde 4'leri görerek yılı pozitif bir büyümeyle kapatacağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Malatya'da önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin potansiyeli ve kapasitesi çok güçlü. Türkiye'ye yönelik itibar suikastlerine karşı mücadele veriyoruz. Dolar 10 lira olacak diyerek milleti korkutmak istediler. Finansal güvenliği tehdit eden bu kişiler toplumsal bir korku imparatorluğu oluşturmak istedi.

FİNANSAL PİYASALARDA NORMALLEŞMEYİ SAĞLADIK

Döviz üzerinden operasyon yapmaya çalıştılar. Tarihin 3 kur saldırısına maruz kaldığımız bir yılda hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Ekonominin sağlam altyapısı sayesinde alınan önlemlerle finansal piyasalarda normalleşmeyi sağladık.

ENFLASYON EKİM'DE YÜZDE 8'LERİ GÖRECEK

Enflasyon Ekim'de yüzde 8'leri görecek. Türkiye olarak dünyada bir üst lige çıkmak istiyorsak enflasyonda yüzde 5'in altına inmek en önemli hedefimiz. İnşallah tarihimizde ilk defa bu hedefe ulaşacağız.

YILI POZİTİF BÜYÜMEYLE KAPATACAĞIZ

Cari açık ile mücadelede çok kararlı adımlar atmaya başladık. Ağustos ayı itibarıyla 5,1 milyar dolarlık cari fazla vererek rekor kırdık. Üçüncü çeyrekte pozitif büyümeyi göreceğiz, dördüncü çeyrekte ise yüzde 4'leri görerek yılı pozitif bir büyümeyle kapatacağız.

FAİZLERİN İNMESİ PİYASALARI OLUMLU ETKİLİYOR

Merkez Bankası'ndan bin baz puanlık faiz indirimi geldi. Faizlerin inmesi piyasaları olumlu etkiliyor. Türkiye'yi yüksek faiz ödemeye mahkum ediyorlardı, artık bu zincirler kırılıyor, bu tezleri çökertmeye devam edeceğiz

İSTİHDAM ODAKLI KREDİ PAKETİ GELİYOR

Ekonomik güven endeksi %4.5 arttı. Bu trendin daha iyiye gittiğinin çok net sinyali. İşsizlikle mücadeleye destek sağlamayı güçlü adımlarla göstereceğiz. 3 kamu bankamız istihdam odaklı kredi paketleri hazırlıyor. Kamu bankalarımız 1 Kasım itibarıyla kurumsal ticari kredi faizlerinde 200 puan indirim yapacaklar.

"FAİZLER YÜZDE 24'LERDEN YÜZDE 14'LERE GELDİ"

Bakan Albayrak, "Faizler yüzde 24'lerden yüzde 14'lere geldi. Birileri ne diyordu, 'Faizleri düşüremezler, faizleri düşürürlerse kur fırlayacak, enflasyon patlayacak.' Ne oldu? Hem Faiz düştü hem kur patlamadı, enflasyon düşmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

KURUMSAL KREDİ FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM

Bakan Albayrak, "Kamu bankalarımız, 1 Kasım itibarıyla rating oranlarına göre yüzde 13,00 ile yüzde 15,50 aralığında uyguladıkları kurumsal kredi faiz oranlarını 200 baz puan indirilerek yüzde 11,00 ile yüzde 13,50 arasında uygulayacaklar." bilgisini verdi.

Albayrak, "2014 yılı nisan ayından bu yana en düşük ticari kredi faiz oranına ulaşmış bulunuyoruz." dedi.

DEĞİŞİM HEP BİRLİKTE OLACAK

Firmalarımızın ve şirketlerimizin büyümelerini engelleyen detaylar üzerinde tek tek çalışıyoruz. Değişim hep birlikte olacak Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardan 180 milyar dolarlara geldi. Ama bu yetmez daha da üreteceğiz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)