BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAksu Belediye Başkanı Şahin'in makam odasında yumruklu kavga----

Aksu Belediye Başkanı Şahin'in makam odasında yumruklu kavga

Aksu Belediye Başkanı Şahin'in makam odasında yumruklu kavga
03 Ağustos 2023 - 12:25 www.finansgundem.com

Aksu Belediye Başkanı AK Parti’li Halil Şahin ile İYİ Parti Grup Sözcüsü Ramazan Özen arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma Şahin'in makam odasında, iki partinin meclis üyeleri arasında yumruklu kavgaya dönüştü.

Antalya’nın Aksu ilçesinde Belediye Meclis toplantısında 6'ncı gündem maddesi görüşüldüğü sırada İYİ Parti Grup Sözcüsü Ramazan Özen ile Belediye Başkanı Halil Şahin arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya, İYİ Parti Meclis Üyesi Nevzat Akcan da katıldı. Tartışmanın büyümesi üzerine Şahin zabıtaları toplantı salonuna çağırarak, "Alın bunları" deyince gerginlik yaşandı. İYİ Partili meclis üyelerinin, "Burası sizin babanızın çiftliği mi?" sözleri üzerine belediye başkanı zabıtalara ısrarla, "Alın bunları" diyerek salondan dışarı çıkardı.

Olay sonrası İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve yardımcıları, çok sayıda partili ile Aksu Belediyesi'ne geldi. Başkan Halil Şahin'e makamında, "Bizim adamlar sahipsiz mi?" diye tepki gösteren İYİ Partililere, bir AK Parti’linin "Ne diyorsunuz siz?" diye karşılık vermesi üzerine meclis üyeleri arasında yumruklu kavga yaşandı. Arbede sırasında bazı partililerin tişört ve gömlekleri yırtıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, "Grup Sözcüsü Ramazan Özen mecliste sözümüzü kesti. Biz de dışarı çıkmasını istedik. Hakaret etti. Meclisin ardından 27 kişi makama geldi. Biz de ne olduğunu anlayamadık. Biz oturmaları gerektiğini söyledik. Ardından taşkınlık yaşandı. İYİ Parti İl Başkanı da vardı. 'Hesap sormaya geldik' dediler. Yaptıkları hareket hiç hoş değil. İl başkanının o şekilde gelmesi hiç hoş değil. Gündeme gelmeye çalışıyorlar. Her şey göz önünde oldu. Biz de arkasını takip edeceğiz. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KARACAN: BAŞKAN, BİZLERE KARŞI YAPTIĞI KONUŞMADA YANINDAKİLERİ KIŞKIRTTI

İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan da konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

"Aksu Belediyesi meclis toplantısında tasvip etmediğimiz, demokrasi kültürümüzle bağdaşmayan olaylar yaşanmıştır. Belediye meclis toplantısında, gündemin 6'ncı maddesi olan, Çalkaya Mahallesi'ne yapılması planlanan kültür merkezinin, yapım karşısında kiralanması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunulmuştur. Konuyla ilgili olarak Grup Başkanımız Ramazan Özen, Belediye Başkanı Halil Şahin’e sorular yöneltmiştir. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, demokrasi kültürüne yakışmayacak şekilde bir tavırla cevap vermiştir. Ardından da meclis üyemiz Ramazan Özen ve Nevzat Akcan’ı belediye zabıtaları vasıtasıyla meclis salonundan zorla çıkarmak istemiştir. Arkadaşlarımız memurlar zorda kalmasın diye kendi istekleriyle salonu terk etmişlerdir. Yaşanan sorunla ilgili olarak Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i divan ve yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe teşkilatımızla birlikte ziyaret etmek istedik. Makamında bizi dinlemek istemediği her halinden belli olan Sayın Başkan, bizlere karşı yaptığı konuşmada yanındakileri kışkırtmış ve bize saldırmalarına sebep olmuştur.”

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇETİN: ŞİDDETLE KINIYORUM

AK Parti İl Başkanı Ali Çetin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aksu Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize ve makamda bulunan hemşehrilerimize alenen yapılan vandalca saldırıyı şiddetle kınıyorum. Siyasette umduğu sonuçlara ulaşamayan bu muhalif zihniyetin çözümü şiddette araması, düştükleri durumu gözler önüne sermektedir. Teşkilat olarak, belediye başkanımızın, arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ve konunun takipçisi olduğumuzu belirtirim" ifadelerini kullandı.

Mali denetim sektöründe büyük kavga

 

Bakan ile gazetecinin kavgası: Canlı yayında yumruk!

 

Kosova Meclisi'nde kavga