BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAksoy Holding konut sektörüne giriyor----

Aksoy Holding konut sektörüne giriyor

Aksoy Holding konut sektörüne giriyor
22 Mart 2016 - 09:50 www.finansgundem.com

Ana faaliyet alanı enerji olan Aksoy Holding portföy çeşitlendirmesi amacıyla konut gayrimenkulü alanına yatırım kararı aldı

Ağırlıklı olarak petrol, enerji, turizm gibi sektörde faaliyet gösteren Aksoy Holding, Bodrum Tilkicik Koyu’nda 126 dönümlük yarımada üzerine 250 milyon dolarlık yatırımla Epique Island projesi kapsamında, 75 müstakil villa, 50 suitten oluşan butik otel ve 150 tekne kapasiteli marina kuracak.

Ağırlıklı olarak petrol, enerji, turizm gibi sektörde faaliyet gösteren Aksoy Holding, Bodrum Tilkicik Koyu’nda 126 dönümlük yarımada üzerine 250 milyon dolarlık yatırımla Epique Island projesi kapsamında, 75 müstakil villa, 50 suitten oluşan butik otel ve 150 tekne kapasiteli marina kuracak. Aksoy Holding CEO'su Batu Aksoy, Epique markasıyla İstanbul yanı sıra gelişmeye açık diğer illerde de proje üreteceklerini söyledi.

Temel faaliyet alanı enerji olan, iştiraki Turcas’ın Shell ve RWE ile ortaklığı bulunan Aksoy Holding, gayrimenkul alanındaki Conrad İstanbul Oteli yatırımına, A plus konut yatırımını da dahil ediyor. 2017 yılında tamamlanması beklenen yatırımla ilgili basın toplantısı düzenleyen Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy, bu alanın aslında kendilerine uzak olmadığını belirterek, Conrad Oteli ile bulundukları gayrimenkul sektöründe daha fazla büyümek istediklerini söyledi.

Yatırıma Bodrum Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda bulunan 126 dönümlük yarımadayı satın alarak başladıklarını dile getiren Aksoy, Epique Island olarak adlandırılan proje kapsamında 75 müstaki villa, 50 suitin yer aldığı butik otel ve 150 tekne bağlama kapasiteli marinanın yer aldığını söyledi. Türkiye’de gayrimenkul alanında fırsatların sürdüğünü belirten Batu Aksoy, toplamda 200-250 milyon dolara mal olacak projeden 300-350 milyon dolar aralığında gelir beklediklerini anlattı.

Yarısını öz kaynaklarıyla gerçekleştirecekleri yatırımın kalan kısmını da bankalardan sağlayacakları destekle finanse edecekleri bilgisini veren Aksoy, 2017 yılında tamamlayacakları bu proje yanı sıra Epique markasıyla A Plus konut projelerine devam edeceklerini bildirdi. Aksoy ilk etapta İstanbul’da aynı segmentte bir projeye başlayacaklarını, bunun gelişmeye müsait diğer bölgelerde de geliştirileceğini ifade etti.

Metrekare fiyatı 8 bin Euro

Batu Aksoy, proje için bugüne kadar 70 milyon dolar civarında para harcandığını belirtirken, proje, inşaat, pazarlama, KDV ve finansman gideri dahil 250 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşacağını anlattı.

Aksoy, kaba inşaatının üçte birinin tamamlandığı projede villaların ortalama metrekare satış fiyatının 8 bin Euro civarında olduğunu kaydetti.

3 ayrı tipte inşa edilen, tamamında müstakil havuzun bulunduğu villalarda, güneşlenme terasları, süs havuzları, bahçe şöminesi, 2-3 katlı otoparklar yer alıyor.

Epique Island projesinin tanıtım toplantısına, Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy yanı sıra kurucu başkan Erdal Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Banu Akson Tarakçıoğlu katıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)