BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'a 2 büyük ödül ----

Akbank'a 2 büyük ödül

Akbank'a 2 büyük ödül
11 Mart 2013 - 13:11 www.finansgundem.com

Akbank geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gerçekleştirdiği başarılı sendikasyon kredisi ve dış borçlanma işlemleriyle iki ödül birden kazandı

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance’in “2012 Yılı Başarı Ödülleri” değerlendirmesi sonuçları açıklandı. Akbank Ağustos 2012’de aldığı 1.5 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisi ve 2012 yılında Eurobond, seküritizasyon ve sendikasyon piyasalarında gerçekleştirdiği başarılı dış borçlanma işlemleriyle EMEA Finance’ten üst üste 4. kez “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinde Bir Finansal Kuruluş Tarafından Alınan En İyi Kredi” ve “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinde Dış Borçlanmada En Başarılı Finansal Kuruluş” ödüllerini kazandı.
HÜLYA KEFELİ: ÖRNEK GÖSTERİLDİK
Ödüle ilişkin bir açıklama yapan Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli,  “2012 yılı dış borçlanmadaki tecrübemizi ve uzmanlığımızı en iyi kullandığımız yıllardan biri oldu. Gerek 1,5 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredimiz ile gerekse 1 milyar dolar tutarındaki tahvil ihracımız ile 2012 yılında uluslararası piyasalarda çok konuşulduk, örnek gösterildik. Sendikasyon kredimizde ulaştığımız tutar, tahvilimize gelen 9 katın üzerindeki talep ve tarihi düşük maliyetler ayrı birer rekor. 2013 yılına da uluslararası piyasalarda büyük yankı uyandıran, Türkiye’nin yurtdışına TL cinsinden ilk tahvil ihracı işlemimiz ile başladık. Sektörümüze kazandırdığımız bu yeni ve önemli enstrümanın 2013 yılına damga vurmasını bekliyoruz.” dedi.
EMEA :TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜ ÖNCÜSÜ
Akbank’ın yenilikçi borçlanma işlemleri ile hem yerel hem de uluslararası piyasalarda Türk bankacılık sektörünün fonlamasına çeşitlilik getirdiğinin altını çizen EMEA Finance CEO’su Christopher Moore da, “Akbank borçlanma işlemlerindeki başarılı ve öngörülü stratejisi ile rekabetçi ve uygun maliyetli kaynak sağlamaya devam ediyor. Banka yurtdışı borçlanma alanındaki uzmanlığı ve tecrübesiyle Türk bankacılık sektörüne öncülük etmeyi sürdürüyor.” dedi. Akbank geçtiğimiz yılı yayınlanan EMEA Finance “2011 Yılı Başarı Ödülleri” değerlendirmesi kapsamında da, Ağustos 2010’da aldığı 1 Milyar Avro tutarındaki sendikasyon kredisi ve 2010 yılında Eurobond, seküritizasyon ve sendikasyon piyasalarında gerçekleştirdiği başarılı dış borçlanma işlemleriyle EMEA Finance’ten “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinde Bir Finansal Kuruluş Tarafından Alınan En İyi Kredi” ve “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinde Dış Borçlanmada En Başarılı Finansal Kuruluş” ödüllerinin de sahibi olmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)