BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık“Akbank Gönüllüleri” projelerini sürdürüyor----

“Akbank Gönüllüleri” projelerini sürdürüyor

“Akbank Gönüllüleri” projelerini sürdürüyor
05 Aralık 2013 - 15:27 www.finansgundem.com

Akbank çalışanları , “Dünya Gönüllüler Günü”nü “Bizimkisi Gönül Birliği” diyerek kutluyor

Yıl boyunca gönüllülük faaliyetleri kapsamında çevre temizliğinden, hayvan barınaklarına ziyarete, kan bağışından STK’lar için bağış toplamaya kadar pekçok etkinliğe imza atan “Akbank Gönüllüleri”, 5 Aralık’ta da Türkiye genelinde 8 ilde binlerce ilköğretim okulu öğrencisine "tasarruf eğitimi" veriyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla 1985 yılında aldığı bir karar ile, '5 Aralık' tarihi her yıl dünya gönüllüler günü olarak kutlanıyor. Gönüllülük çalışmalarını daha da yaygınlaştırmak isteyen Akbank bu çerçevede 2013 yılında kurum içinde “Akbanklı Gönülllüler”i çatısı altında “Gönüllü Liderleri” belirledi. “Akbank Gönüllü Liderleri” gönüllülük kapsamında yürütülecek projelere öncülük ediyorlar.  Akbank bu kapsamda konusunda uzmanlaşmış bir sivil toplum kuruluşu olan Özel Sektör Gönüllülüleri Derneği ile de yakın bir işbirliği yapıyor.  

“Akbank Gönüllüleri” ismiyle 2011’den beri bir gönüllülük programı yürüten Akbank, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde, Türkiye genelinde 8 ilde binlerce ilkokul öğrencisi ile bir araya geliyor. Akbank‘ın 2 yıldır sürdürdüğü  “Tasarruf Seferbeliği” kapsamında gerçekleştirilen bu eğitimlerle, gün boyunca tüm Türkiye’den toplam 8 ilden 13.000 öğrenciye ulaşılacak. Yıl boyunca pek çok etkinliğe imza atan 1000’e yakın Akbanklı  Gönüllü, kütüphanesi olmayan okullar için kitap topladılar, oyuncağı olmayan okullar için oyuncak topladılar, hayvan barınaklarını ziyaret ettiler, Turmepa ile Kıyı temizliği yaptılar, Van Depremi döneminde kan bağışladılar, Sivil toplum kuruluşları stand alışverişleriyle sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya çalıştılar, İngilizce Konuşma Kulupleri ile ilkokul öğrencilerine ingilizce derslerinde destek oldular, Avrasya Maratonu’nda sivil toplum kuruluşları için destek topladılar, Vakit Yok Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine çevre ve iklim  değişikliği  konusunda sunumlar yaptılar, Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi kapsamında yine ilkokul öğrencilerine tasarruf konusunda  temel bilgiler vermeye çalıştılar, ders sonunda öğrencilere kitap ve kumbara hediye ettiler, Belgrad Ormanı’nda çevre temizliği yaptılar.

Akbank olarak gönüllük çalışmalarına “Bizimkisi Gönül Birliği” diyerek yaklaştıklarının altını çizen Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü, “Akbank Gönüllüleri” isimli gönüllülük sistemi ile banka içinde birçok gönüllülük etkinliği yürüttüklerini vurguladı. Göllü; “Eğitim, gençlik, girişimcilik, kültür-sanat ve çevre konularında gerçekleştirdiğimiz ve desteklediğimiz projelerle kurumsal sosyal sorumluluk alanında çalışmalar yürütüyor, topluma değer katmaya çalışıyoruz.  Bu kapsamda 2011 yılında kurumsal sosyal sorumluluk çatısı altında başlattığımız gönüllülük sistemine büyük önem veriyoruz. Toplumsal duyarlılık, farkındalık ve ekip çalışması gibi pek çok amaca hizmet eden gönüllülük çalışmalarımızın üçüncü yılındayız." dedi.

Göllü, Akbanklı gönüllüler olarak, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü, gönüllülük kavramının hem banka içinde hem de Banka dışında daha geniş kitlelere yayılması için bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, “Akbank içinde gönüllülük çalışmalarını daha da yaygınlaştırmak bizim için çok önemli.  Bu amaçla proje sayısını artırma, yaygın ve etkin bir gönüllülük sistemi oluşturabilme konusunda yakın çalıştığımız sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini alıyoruz. 2013 yılı sonunda, Akbank Gönüllülük sistemine destek olmak ve gönüllülük projelerine katılımı teşvik etmek için İstanbul’dan ve bölge müdürlüklerimizin  bulunduğu  14 ilden birer "Gönüllü Lideri"  belirledik. Gönüllülük esası ile belirlediğimiz bu isimler yaşadıkları bölgelerde gerçekleştirilecek gönüllülük projeleri hakkında öneriler verecek ve bu projelere aktif olarak katılacaklar. Dolayısıyla yaptığımız her projenin varolduğu coğrafyada belli bir ihtiyacı karşılamasını sağlamış olacağız” dedi.

Gönüllü Liderlerinin ilk olarak 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde “Ekonominin Kahramanı Çocuklar” Projesi’nde  gönüllü olduklarını belirten Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü çalışmaları kapsamında; Akbank olarak 2012 yılında başlattıkları “Tasarruf Seferberliği” nedeni ile Akbank Gönüllülerinin verdiği tasarruf eğitimlerine ağırlık verdiklerini belirtti ve “ Akbank Gönüllüleri, Dünya Gönüllüler Günü’nde, İstanbul ile birlikte Adana, Van, Antalya, İzmir, Trabzon, Bursa, Ayvalık/Balıkesir ve Denizli olmak üzere 8 ilde  “Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi” kapsamında tasarruf eğitimleri verdi. Tasarruf bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalara geniş çaplı destek veren Akbank Gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde, 8 ilden 1,300 öğrenciye "tasarruf” konusunda ipuçları veren bir sunum yaptı. Eğitim sonunda verilen kumbara ve kitap hediyesi ile eğitimde verilen bilgilerin kalıcı olmasına ve öğrencilerin günlük hayatlarında da tasarruf konusuna yer vermesini hedefliyoruz. Dünya Gönüllüler Günü ile birlikte Akbank Gönüllüleri'nin bugüne kadar, “Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi” kapsamında tasarruf eğitimi verdikleri öğrenci sayısı 12 bine ulaştı.” dedi.

Akbank Gönüllüleri 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanacak olan “Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası”nda da kendilerini davet eden ilkokullarda öğrencilerle bir araya gelmeye devam edecekler.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)