BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAk Portföy Japonya’ya demir attı! ----

Ak Portföy Japonya’ya demir attı!

Ak Portföy Japonya’ya demir attı!
03 Aralık 2013 - 16:31 www.finansgundem.com

Ak Portföy, ilk TL cinsi para piyasası fonunun ardından, Türkiye Hisse Senedi Fonu ile Japonya’daki ikinci yatırım fonunu da yönetmeye başladı

Akbank iştiraki Ak Portföy Yönetimi dünyanın en büyük finans piyasalarından biri olan Japonya’daki faaliyetlerini genişletiyor. Ak Portföy Yönetimi, Mizuho Financial Group tarafından kurulan Türkiye Hisse Senedi Fonunun yöneticisi olarak Japonya pazarına ikinci adımı attı. Ak Portföy Ekim ayında,  Sompo Japan Nipponkoa Asset Management’ın kurduğu ilk TL cinsi para piyasası fonunu yöneticisi olarak Japonya piyasasına girmişti.
Türkiye, Japonya’daki hisse senedi yatırımlarından daha fazla pay alabilir
Kasım ayında Japon yatırımcılarla buluşan Türkiye Hisse Senedi Fonu’na ilişkin olarak bir açıklama yapan Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Japonya’da kurulan Fona ilişkin olarak, “Türk Portföy Yönetimi sektöründe önemli adımlar atmaya uluslararası alandaki faaliyetlerimizle devam ediyoruz” dedi.  Ak Potföy’ün Japonya faaliyetlerine ilişkin detaylı bilgiler veren Keler; “Ekim'de giriş yaptığımız Japonya limanına bu yeni fonla ‘demir atmayı’ hedefliyoruz. Geçtiğimiz ay Japonya’da satışına başlanan ilk TL cinsi para piyasası fonunun ardından, Mizuho Financial Group kuruculuğunda, Japon yatırımcılara, büyüyen Türkiye ekonomisine yatırım imkanı veren hisse senedi fonunu sunuyoruz. Yüksek tasarruf oranına sahip Japonya’da yatırımcılar, düşük yen faizleri nedeniyle yatırımlarının bir kısmını Brezilya ve Avusturalya gibi ülkelere yönlendiriyor. Türk hisse senedi fonu ile bu yatırımlardan ülkemizin de pay almasını hedefliyoruz” dedi.
 Japon yatırımcılara Türk hisse senedi pazarına erişim fırsatı
Toplam 1,8 trilyon dolar varlık büyüklüğü ile dünyanın en büyük finansal gruplarından biri olan Mizuho Financial Group, 55 bin çalışanı ile bankacılıktan varlık yönetimine geniş bir finansal hizmet şemsiyesi sağlıyor.  Mizuho Financial Group, Japon yatırımcıların Türkiye’ye yönelik ilgisinin artmasıyla BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetlerine yatırım yapan fonu kurmayı kararlaştırdı. Mizuho Financial Group, değerlendirme süreci sonucunda, uluslararası süreçler konusundaki tecrübesi, performansı ve Türk hisse senedi piyasasındaki uzmanlığı gibi faktörler nedeniyle fonun yatırım yapacağı varlıklarının belirlenmesi yetkisini 10 Milyar TL’nin üzerinde varlık yöneten Türkiye’nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinden Ak Portföy Yönetimi'ne verdi. 4 Kasım 2013’te satışa sunulan fon, Türk hisse senedi piyasalarına yabancı fon girişi sağlarken,  Japon yatırımcılara tek bir ürünle hem carry trade hem de Türkiye’nin önde gelen şirketlerine yatırım fırsatı veriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mandalin03 Aralık 2013 22:51

    Japonya'da cari fazla, bizde cari açık var. Japonlarda tasarruf fazlası bizde de açığı var. İyi düşünülmüş