BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'de ıslak imzalar toplanıyor----

AK Parti'de ıslak imzalar toplanıyor

AK Parti'de ıslak imzalar toplanıyor
25 Haziran 2014 - 10:19 www.finansgundem.com

İktidar Partisi 1 Temmuz’da yapacağı cumhurbaşkanlığı aday seramonisinin programını netleştirdi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın aday açıklamasının 1 Temmuz’da yapılacağına ilişkin açıklamasının temelini önceki gün yapılan MYK toplantısında alınan kararlar oluşturuyor. Saat 11.30’da ATO Congresium’da yapılacak “cumhurbaşkanlığı seramonisine” il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, kongre delegeleri, eski ve yeni milletvekilleri, parti kurucuları, MKYK, MYK, Gençlik ve Kadın kolları üyeleri davet edildi. Toplantıya, gazetecilerin yöneticileri ile köşe yazarları da davet edilecek. STK’lardan da temsilcilerin katılmasının planlandığı toplantı “tam bir kongre” havasında yapılacak.

ISLAK İMZALAR TOPLANIYOR

Ak Parti bugünden itibaren milletvekillerinin ıslak imzalarını toplamaya başladı. Milletvekilleri birer birer grup başkanlığına giderek, imzalarını veriyorlar. Ancak başvuru, ATO toplantısının ardından yapılacak. Toplantıyı, genel başkan vekili sıfatıyla Mehmet Ali Şahin açacak. Ardından partinin cumhurbaşkanı adayı anons edilecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, kürsüye gelerek bir konuşma yapacak, yeni dönem vizyonu çizecek. Erdoğan, “Yeni cumhurbaşkanı” profili çizdikten sonra, salondan uğurlanacak. 

FİNAL MECLİS’TE

Partinin grup başkanvekilleri topladıkları imzalarla beraber TBMM’ye gelerek başvurularını yapacaklar. AK Partinin adaylık seramonisi bu aşamada sona erecek. AK Partinin adayı, milletvekillerinin tamamının imzası ile TBMM Başkanlığı’na bildirilecek.

BAŞBAKANLIK UYARISI

MYK toplantısında, Erdoğan’dan sonra kimin başbakan olacağına ilişkin değerlendirmelere son verilmesi de istendi. Erdoğan, bu konudaki uyarısını dünkü grup toplantısında da tekrarlarken, partinin grup yöneticileri de milletvekillerine ayrıca uyarıda bulundu. AK Parti, daha önce dile getirdiği gibi birinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos’a kadar “Başbakan adayı isminin” konuşulmasını istemiyor. Ancak, cumhurbaşkanlığı adayının açıklamanın ardından buna ilişkin kulislerin hızlanması bekleniyor.

ADAYLIK YÜZDE 100 

Parti kurmayları, MYK toplantısından sonra Erdoğan’ın adaylığı için “Artık yüzde 100 diyebiliriz” ifadesini kullandılar. MYK toplantısında, son yapılan anketin de  paylaşıldığı öğrenildi. Ankette partinin oyunun yüzde 49, Başbakanın kişisel oyunun ise yüzde 53 çıktığı iddia edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)