BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAIRBUS’tan Türkiye’ye kötü haber----

AIRBUS’tan Türkiye’ye kötü haber

AIRBUS’tan Türkiye’ye
kötü haber
08 Ocak 2016 - 17:10 www.finansgundem.com

Nisan ve Haziran’da teslim edilmesi gereken 2 adet A400M (Atlas) askeri nakliye uçağının teslimatının ertelenebilceği açıklandı

Airbus Defence & Space firmasının Türkiye'ye teslim etmesi gereken iki A400M askeri nakliye uçağının gecikebileceği açıklandı. Reuters'e konuşan bir Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilisi, 2016’da yapılması planlanan teslimatın ertelenmesinin beklendiğini duyurdu.
    Müsteşarlık yetkilisi, "A400M Sözleşmesi'ne göre, 2016 yılının nisan ve haziran ayında olmak üzere iki adet uçağın Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmesi gerekiyor. Ancak bu teslimatlarda gecikmeler olacağı öngörülüyor." diye konuştu.
    Türkiye, Airbus'la 2003'te imzaladığı geliştirme ve tedarik sözleşmesi kapsamında TSK'nın nakliye uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 10 adet A400M uçağı almaya karar vermişti. 2018 yılı sonuna kadar alınacak 10 A400M'den ilk ikisi 2014’te teslim edilirken 2015’te teslim edilmesi öngörülen uçaklardan birisi mayıs ayında ilk uçuş testi sırasında düştü.
    Yetkili, "Şirkete düşen uçak için de yeni bir ödeme de yapılmayacak. Ancak proje kapsamında tüm ülkelere yapılan teslimatlarda gecikmeler söz konusu ve gecikme cezası uygulanmaktadır." dedi.
    Airbus firması, A400M projesi kapsamında karşılaşılan motor ve entegrasyon sorunları sebebiyle Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya'nın da yer aldığı projede teslimatlar konusunda birkaç yıldır sorun yaşıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)