BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAirbus yöneticilerine göre durum beklenenden daha kötü----

Airbus yöneticilerine göre durum beklenenden daha kötü

Airbus yöneticilerine göre durum beklenenden daha kötü
05 Ekim 2020 - 11:21 www.finansgundem.com

Havacılık sektörünün en önemli markalarından biri olan Airbus'ın COO'su Michael Schoellhorn, korona virüsü salgını ve yenilenen seyahat kısıtlamaları nedeniyle durumun beklediklerinden daha kötü olduğunu söyledi.

Kısıtlamalar ve yolcuların salgınla ilgili korkuları nedeniyle hava taşımacılığı beklenen seviyelerin çok altında hayatına devam etti. Ayrıca Boeing ve Airbus gibi üreticilerin üretimlerinin yavaşlaması ve hatta durmasıyla birlikte teslimatlar da yavaşladı.

Airbus’ın COO’su Michael Schoellhorn, Handelsblatt için verdiği röportajda, sonbaharın başındaki durumun şirketin yaz için beklediğinden daha kötü olduğunu söyledi. Planlanan 15 bin kişilik işten çıkarmanın dünya çapında olacağını da belirtti.

Bazı Airbus fabrikaları pandemiden önce yeterince kullanılmadığından, işçi sendikaları yönetimin tüm lokasyonları kapatmaya karar verebileceğinden korkuyor. Ancak firma COO’su Almanya için böyle hareketin olması durumunu kabul etmedi. “Maddi açıdan, şu anda risk altında olan herhangi bir Alman lokasyonu görmüyorum.” dedi.

Firma CEO’su Guillaunme Faury ise geçen ay yapılan yapılan planlama ile zorunlu fazlalıklara başvurmadan maliyet düşürme için ellerinden geleceklerini yapacaklarını açıkladı. Ancak bu durumu garanti edemeyeceklerini de belirtti.

Faury, eylül ayında personele yazılan bir mektupta, havacılık sektörünün pandemiden gördüğü zarardan beklenilen kadar çabuk geri dönüş yapamaması durumundan dolayı zorunlu işten çıkarmalar yapılabileceğini söyledi.

Neiman Marcus: Özel sermayeye yönelik haçlı seferi ters tepti

Varlık Fonu 'Maden Holding'i kuracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)