BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAİİK: İbadethanelerde güvenlik önlemleri artırılsın----

AİİK: İbadethanelerde güvenlik önlemleri artırılsın

AİİK: İbadethanelerde güvenlik önlemleri artırılsın
19 Ağustos 2023 - 22:18 www.finansgundem.com

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden Washington'da bulunan Muhammed Camii'ndeki bomba ihbarı ile ilgili yapılan açıklamada "Adil bir toplumda ibadethanelerin şiddet tehdidiyle hedef alınmasına asla müsamaha gösterilmemelidir. " denildi

ABD'nin en büyük Müslüman sivil halklar örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, başkent Washington'daki Muhammed Camii'ne cuma namazı sırasında bomba ihbarı yapılmasının ardından, kolluk kuvvetlerine camiye yönelik güvenlik tedbirlerinin artırılması çağrısında bulundu.

ABD'nin en büyük Müslüman sivil halklar örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu bomba ihbarının, "ülke çapında kolluk kuvvetlerinin sinagogları hedef alan bir dizi benzer sahte bomba tehdidini soruşturması sırasında geldiğine" işaret edildi.

Açıklamada, ülke çapındaki dini kurumlara ve kolluk kuvvetlerine, ibadethanelere yönelik güvenlik önlemlerini artırma çağrısı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CAIR Ulusal İletişim Direktörü İbrahim Hooper, "Adil bir toplumda ibadethanelerin şiddet tehdidiyle hedef alınmasına asla müsamaha gösterilmemelidir. Muhammed Camii cemaati ile dayanışma içindeyiz ve tehdide hızlı ve profesyonel yanıt verdikleri için kolluk kuvvetlerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hooper, açıklamada, CAIR'in, Lexington bölgesinde bir haham ve bir Yahudi öğrenci merkezine antisemitik tehditlerde bulunduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alınmasını da memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Ayrıca, Hooper, tüm dini kurumları, güvenlik hizmetleri için maddi destek sağlayan "Kar Amacı Gütmeyen Güvenlik Hibe Programı'na" başvurmaya davet etti.

Cami cemaati tahliye edilmişti

Washington DC Metropolitan Polis Yetkilisi, dün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bomba ihbarı üzerine en hızlı şekilde camiye gidilerek her ihtimale karşı cemaatin derhal tahliye edildiğini belirtmişti.

Yetkili, özel bomba imha ekibinin bomba arama köpekleriyle yaptığı incelemeler sonrası ihbarın asılsız olduğunun anlaşıldığını ifade etmişti.

Texas'ta ilk camii açıldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)