BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAİHM Perinçek'i haklı buldu----

AİHM Perinçek'i haklı buldu

AİHM Perinçek'i haklı buldu
17 Aralık 2013 - 13:56 www.finansgundem.com

Ermeni Soykırımını redettiği gerekçesiyle mahkumiyet alan Doğu Perinçek'e Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden sevindirici haber geldi


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Doğu Perinçek'in İsviçre aleyhine 2008'de yaptığı başvuruyu bugün karara bağladı. Ntv'den Kayhan Karaca'nın haberine göre AİHM, Ermeni soykırımı davasında Perinçek'i haklı buldu.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre'de "Ermeni soykırım iddialarını redettiği gerekçesiyle" 90 gün hapis cezası karşılığında her günü 100 İsviçre Frangı (yaklaşık 115 YTL) olmak üzere 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırdı ve bu cezayı iki yıl tecil etti.
Cezanın ardından  Perinçek 10 Haziran 2008 tarihinde AİHM'ye yaptığı başvuruda, 2005 yılında İsviçre'nin Lausanne, Opfikon ve Köniz kentlerinde verdiği konferanslar sırasında "Ermeni soykırımı" iddialarının varlığını inkar ettiği gerekçesiyle kendisini yargılayıp mahkum eden İsviçre mahkemelerinin AİHS'in ifade özgürlüğüyle ilgili maddesini ihlal ettiği tezini işlemişti.
Perinçek ayrıca, dava sürecinde İsviçre'de avukatıyla görüşmesi için kendisine vize verilmemiş olmasının da AİHS'nin adil yargılanmayla ilgili 6'ıncı maddesine aykırı olduğunu savundu. İP lideri İsviçre resmi makamlarının haklarını kısıtladığı ve kendisine ayrımcılık yapıldığı şikayetinde de bulundu. Bu davaya Türkiye Cumhuriyeti, devlet olarak da müdahil oldu. Karar, ilk defa uluslararası bir mahkemenin "Ermeni soykırımı" konusunu içeren bir davada karar açıklaması açısından önem taşıyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)