BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Ağustosun ilk haftasından itibaren su bitecek'----

'Ağustosun ilk haftasından itibaren su bitecek'

'Ağustosun ilk haftasından itibaren su bitecek'
10 Temmuz 2021 - 19:37 www.finansgundem.com

Ülke genelinde yaşanan kuraklık Aydın'da korkutucu boyutlara ulaştı. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Kendirlioğlu, kentteki barajlardaki doluluk oranına dikkat çekerek, "Ağustosun ilk haftasından itibaren Aydın’da su bitecek” dedi

Tarımsal ürünleri ve bereketli topraklarıyla ünlü Aydın susuzlukla savaşıyor. Yaşanan kuraklık nedeniyle ildeki üç barajda yüzde 40'lık doluluk oranlarına ulaşılmaması nedeniyle Ağustos ayının ilk haftasında suların biteceğini belirten Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, kuraklık ve susuzluğun tarımdaki tüm ürünleri etkileyeceğini söyledi.

TARIMDA BÜYÜK SIKINTI

Çiftçilerin kısıtlı suyla sulama sezonunu geçirmek zorunda kaldığını söyleyen Kendirlioğlu, Sözcü'den Latif Sansür haberinde, “Barajlarımızdaki yüzde 40'lık doluluk oranı Aydın Ovası’nda 40-45 günlük sulamaya yetiyor. Daha önce alınan karar gereği çiftçilerimize iki kez su verileceği için bu su 40-45 gün yetecek. Haziran'ın ilk günü kapaklar açıldı. Bu duruma göre ağustos ayının ilk haftasına kadar suyumuz az da olsa akacak ve sulama yapılacak, ondan sonra su bitecek. Tarım büyük sıkıntılara gebe” diyerek suyun bitmesinin Aydın tarımında büyük sıkıntı yaşanacağını, çiftçilerin zorda kalacağını söyledi.

“SUYU EKONOMİK VE VERİMLİ KULLANMALIYIZ”

Kendirlioğlu, çiftçilerden bu yıl için sulama ücreti alınmamasını isteyerek, benzer kuraklığın 13-14 yıl önce de yaşandığını, bu yıl ki kuraklığın sonuçlarının ise yıl sonunda görüleceğini söyledi ve ekledi: 

Biz su zengini bir ülke değiliz. Elimizdeki suyu çok ekonomik ve verimli kullanmamız gerekiyor. Vahşi sulama ile bu kuraklık yıllarında toprakları doyurmak mümkün değil. Yağmurlama ve damlama sistemleri dediğimiz modern sulama sistemlerine geçmemiz gerekiyor. Ama çiftçilerimizin buna tek başına geçme gücü yok. Bu sulama sistemleri dekarda 2 ile 4 bin lira arasında yatırım gerektiriyor. Bu da yetmiyor, basınçlı su sistemlerinin yapılması gerekiyor. Eğer bu yapılırsa böyle kurak yıllarda tarıma devam edebiliriz. Aksi taktirde çok sıkıntı yaşarız.

Batı Karadeniz'de hamsinin kilosu 60 liradan satılıyor

Açlık 'bir savaş silahı' gibi kullanılıyor

5 ülkenin ürünlerine soruşturma

Kurban etlerinin muhafazasına ilişkin uyarı

TESK Başkanından "ucuz akaryakıt" uyarısı

Müsilajın en büyük nedeni, Tuna Nehri

İklim değişikliği insanları küçültüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)