BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAğbal: Göreve başladık, çalışma zamanı...----

Ağbal: Göreve başladık, çalışma zamanı...

Ağbal: Göreve başladık, çalışma zamanı...
08 Kasım 2020 - 08:50 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine getirilen Naci Ağbal, görevi törenle devraldı. Ağbal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Göreve başladık. Çalışma zamanı..." diyerek ilk mesajını verdi.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Murat Uysal görevden alındı. Uysal'dan boşalan göreve eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.

Murat Uysal da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 6 Temmuz 2019'da görevden alınan Murat Çetinkaya'nın yerine getirilmişti.

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Merkez Bankası sosyal medya hesabından görev devir teslim töreninin yapıldığı duyuruldu.

Paylaşımda “7 Kasım 2020 tarihli ve 31297 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile TCMB Başkanlığına Naci Ağbal atanmıştır. Görev devir teslim töreninde Sayın Ağbal, Murat Uysal'a teşekkür ederken; Sayın Uysal da yeni görevinde Başkan Ağbal'a başarılar diledi” denildi.

AĞBAL’DAN İLK MESAJ

Merkez Bankası’nın söz konusu paylaşımını alıntılayan Naci Ağbal da “Göreve başladık. Çalışma zamanı…” açıklaması yaptı.

NACİ AĞBAL KİMDİR?

Naci Ağbal 1968'de Bayburt'ta doğdu. İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Ağbal, İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Maliye Bakanlığında müfettiş, teftiş kurulu başkan yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Ağbal, 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-2015 yılları arasında ise Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

Naci Ağbal, 2004-2006 yıllarında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006'da PETKİM AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 yıllarında Türk Hava Yolları (THY) AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.2008-2015 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği ile Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği yaptı.

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçiminde AKP Bayburt Milletvekili olarak TBMM'ye giren Ağbal, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçiminde de yine Bayburt'tan milletvekili seçildi. Ağbal, AKP MKYK üyeliği ile MYK üyesi olarak Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 64. Hükümette Maliye Bakanı olarak görev aldı. 65. Hükümette tekrar Maliye Bakanı olarak atandı.

2018-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı görev yapan ve iyi düzeyde İngilizce bilen Ağbal, evli ve 2 çocuk babası.

Merkez Bankası yeni Başkanı Naci Ağbal

Merkez Bankası'nda görev devir teslimi gerçekleşti

Merkez Bankası'ndaki değişimi dünya nasıl gördü

Murat Uysal'ın görev süresinde neler oldu

Eski Merkez Bankası Başkanı'ndan sürpriz atama yorumu

Babacan'dan Merkez Bankası'nda değişime sert tepki

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim Sarıoğlu09 Kasım 2020 12:16

    Berat ALBAYRAK'ın istifasını duyurduğu İnstagram hesabından alıntıdır." Türkiye tarihindeki en kritik dönemlerden sayılabilecek bu 5 yıllık süre zarfında ÜLKEME ve ÜMMETE hizmet etmeyi bana nasipeden rabbime sonsuz hamdolsun." Bu cümleden sizler ne anlıyorsunuz? DİKKAT EDİN LÜTFEN! " ÜLKEME ve ÜMMETE diyor. Gidişin Devletimize ve halkımıza hayırlara vesile olur İnşallah.