BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski Merkez Bankası Başkanı'ndan sürpriz atama yorumu----

Eski Merkez Bankası Başkanı'ndan sürpriz atama yorumu

Eski Merkez Bankası Başkanı'ndan sürpriz atama yorumu
07 Kasım 2020 - 16:10 www.finansgundem.com

TCMB Eski başkanlarından İYİ Partili Yılmaz, Merkez Bankası'ndaki atama ile ilgili, "Türkiye ekonomisinin sorunları kısa vadede nispi rahatlık yaratacak faiz artırımlarının çok ötesinde ve derinlerdedir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası'nın eski başkanı Durmuş Yılmaz, sosyal medya hesabından Murat Uysal'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınması ve yerine Naci Ağbal'ın atanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Anlaşıldı, ne desek boş. Bu bulanık akılla bir yere varmamız mümkün olmayacak. Zihniyet değişmediği sürece yeni gelen ne yapacak? Kaldı ki, Türkiye ekonomisinin sorunları kısa vadede nispi rahatlık yaratacak faiz artırımlarının çok ötesinde ve derinlerdedir.

De ki, Başkan hafta sonu kurmaylarını topladı, pazartesi yüklü bir faiz artışı yaptı. Mevcut kredibilite açığında piyasa bunu satın alır mı? Aktarım mekanizmasının sonuna kadar işleyeceğine siyasetçinin sabır göstereceğine, alınan karardan her an geri dönülmeyeceğine inanır mı?" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası yeni Başkanı Naci Ağbal

Murat Uysal'ın görev süresinde neler oldu

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında devir teslim töreni

Babacan, Erdoğan'a 'büyüklük' mesajı gönderdi

Merkez Bankası'ndaki değişimi dünya nasıl gördü