BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan, Erdoğan'a 'büyüklük' mesajı gönderdi----

Babacan, Erdoğan'a 'büyüklük' mesajı gönderdi

Babacan, Erdoğan'a 'büyüklük' mesajı gönderdi
07 Kasım 2020 - 13:51 www.finansgundem.com

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Dünya 5’ten büyüktür diyenler, Türkiye’nin de 1’den daha büyük olduğunu unutuyor" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, “BM’ye gittiğinde Dünya 5’ten büyüktür diyenler, Türkiye’nin de 1’den daha büyük olduğunu unutuyor” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üstü kapalı eleştirdi.

Babacan, partisinin 1. Olağan Siirt İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değişmeyen beş daimi üyesi bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısını eleştirmek için "dünya 5'ten büyüktür" sözüne atıfta bulunarak, “İstişare mekanizmalarını ortadan kaldıran bu sitemde, tek bir kişi her şeye karar veriyor. BM’ye gittiğinde Dünya 5’ten büyüktür diyenler, Türkiye’nin de 1’den daha büyük olduğunu unutuyor” dedi.

Babacan, kuvvetler ayrılığına ve insan haklarına dayanan güçlü hükümet, güçlü meclis ve güçlü yargıyı esas alan güçlendirilmiş bir parlamenter sistemden yana olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren Babacan, iktidara geldiklerinde bu sistemi değiştireceklerini ifade etti.

Yola çıktıklarında ilk gün Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i vaat ettiklerini dile getiren Babacan, "Biz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi'ni halkımıza taahhüt ediyoruz. Çünkü her türlü keyfiliği sıradan hale getiren mevcut yönetim sisteminde denge ve denetleme mekanizmaları tamamen ortadan kaldırılmış durumda." diye konuştu.

Parlamenter sistem dediğimizde aklınıza sakın eski sistem gelmesin. Aziz milletimiz bu konuda da müsterih olsun.

Babacan, ayrıca şunları da söyledi:

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerimiz, Türkiye'nin o 1980 darbesinden sonra getirilen anayasanın devamı değil, 90'lı yılların sistemi de hiç değil. Deva Partisi olarak biz kuvvetler ayrılığına ve insan haklarına dayanan güçlü hükümet, güçlü meclis ve güçlü yargıyı esas alan güçlendirilmiş bir parlamenter sistemden yanayız."

Merkez Bankası'ndaki değişimi dünya nasıl gördü

Murat Uysal'ın görev süresinde neler oldu

Bank Asya kurucularından Kamil Yavuz M. sahte kimlikle yakalandı

Merkez Bankası yeni Başkanı Naci Ağbal

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)