BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrika'daki cunta yönetimleri ortak askeri güç oluşturdular----

Afrika'daki cunta yönetimleri ortak askeri güç oluşturdular

Afrika'daki cunta yönetimleri ortak askeri güç oluşturdular
08 Mart 2024 - 06:20 www.finansgundem.com

Cuntayla yönetilen Nijer, Mali ve Burkina Faso, "bölgeki güvenlik sorunlarının üstesinden gelmek için" ortak bir askeri güç oluşturdular.

Afrika'da askeri cuntayla yönetilen Nijer, Mali ve Burkina Faso, "bölgedeki güvenlik sorunlarıyla başa çıkmak için" ortak bir askeri güç oluşturdu. Niamey'de yapılan görüşmelerin ardından bu askeri birliğin kurulacağı duyuruldu. Nijer'in en üst düzey askeri yetkilisi, bu ortak gücün "bölgedeki güvenlik sorunlarıyla mücadelede en kısa sürede faaliyete geçeceğini" belirtti. Ancak gücün işleyişi ve boyutu hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi. Bu ülkeler, Fransa ve diğer komşularıyla ilişkilerini azaltarak son zamanlarda Rusya'ya yaklaştılar.

Üç ülke ordusu, seçilmiş hükümetlerini devirdikten sonra bölgesindeki isyanları sona erdirme taahhüdünde bulundu. Ancak analistlere göre, şiddet bu rejimler altında artarak devam etti. Sahel'deki çatışmaları inceleyen bağımsız analist Bedr Issa, güvenlik ittifaklarının etkinliğinin kaynaklarına ek olarak dış destekle de belirleneceğini belirtti.

ABD merkezli Hudson Enstitüsü'nde Batı Afrika uzmanı olan araştırmacı James Barnett, üç rejimin de "son derece kırılgan" olduğunu ve birlikte çalışma kapasiteleri hakkında ciddi şüpheler olduğunu ifade etti. Barnett'e göre, "Bu rejimler darbeyle iktidara geldiler ve muhtemelen kendileri de darbe riski altındalar, bu nedenle her bir rejimin temeli sarsıntılıyken istikrarlı bir güvenlik çerçevesi oluşturmak zor" dedi. Geçen yıl, IŞİD ve El Kaide bağlantılı grupların saldırılarında binlerce kişi bölgede hayatını kaybetti.

G5 ve ECOWAS'tan ayrıldılar

Üç ülke geçtiğimiz eylül ayında Sahel Devletleri İttifakı (AES) olarak bilinen ortak savunma paktı kurarak G5 adlı uluslararası güçten çekildi.

Yine bu yıl şubat ayında da Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğundan (ECOWAS) ayrılma kararı aldılar.

Mali'de on yılı aşkın bir süredir görev yapan BM barış gücü misyonu Minusma da, yönetimin istediği üzerine aralık ayında çıkışını tamamladı.

Çin'e 'hassas bilgiler' satan ABD'li asker tutuklandı

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yarın Türkiye'ye geliyor

 

Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu Ankara'da kaza yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)