BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrika Birliği, Ruanda soykırımını 100 gün anacak----

Afrika Birliği, Ruanda soykırımını 100 gün anacak

Afrika Birliği, Ruanda soykırımını 100 gün anacak
07 Nisan 2022 - 14:02 www.finansgundem.com

Ruanda soykırımının 28'inci yılında Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Afrika Birliği Genel Merkezi'nde anma programı yapıldı. Yaşananları 100 gün boyunca anma kararı aldı.

Afrika Birliği ve Ruanda, 100 gün süren 1994 soykırımında yaşananları 100 gün boyunca anacak. Hayatını kaybeden yaklaşık 800 bin kişi için 7 Nisan'dan 3 Temmuz'a kadar çeşitli anma etkinliklerinin yapılacağı duyurulan programın teması "Hatırla-Birleş-Yenile" oldu.

AfB Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Ruanda'da yaşananların siyasi sistemin çökmesinin bir sonucu olduğunu söyledi. Muhammed, geride kalan 28 yılda ülkenin yeniden inşa ve uzlaşı çabalarıyla muazzam bir başarı gösterdiğini belirtti.

Ruanda'nın Afrika Birliği Daimi Temsilcisi Hope Tumukunde Gasatura, "Afrikalılar olarak Afrika'nın en karanlık tarihlerinden birini hatırlamak ve müreffeh bir gelecek inşa etmek için bir araya gelmek zorundayız" dedi.

Ne olmuştu?

Ruanda'da 1994'te Hutular, dönemin Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana'nın uçağının düşmesinden sorumlu tuttukları Tutsilere karşı soykırım başlatmış, ülkede 100 gün süren katliamda, 800 binden fazla ılımlı Hutu ve Tutsi hayatını kaybetmişti.

Tarihin en büyük soykırımlarından biri kabul edilen soykırım nedeniyle her yıl Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 7 Nisan'da Ruanda Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü düzenleniyor.

'Batı Afrika son 10 yılın en ciddi gıda kriziyle karşı karşıya'

Afrika tozu Bodrum'un üzerini kapladı

Afrika'da 23 milyon çocuğa çocuk felci aşısı

Afrika buğday kriziyle karşı karşıya

Erdoğan: 15 milyon doz aşıyı Afrikalı kardeşlerimize ulaştırıyoruz

Güney Afrika'dan ortak para birimi açıklaması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)