BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdliyede 'ponzi' iddiası: 120 yıla kadar hapis talebi!----

Adliyede 'ponzi' iddiası: 120 yıla kadar hapis talebi!

Adliyede 'ponzi' iddiası: 120 yıla kadar hapis talebi!
02 Şubat 2024 - 13:12 www.finansgundem.com

Anadolu Adliyesi'nde görevli eski Mali İşler Müdürü Yavuz K. dahil olduğu iddia edilen ponzi vurgunu soruşturması tamamlandı. İddianamede, 12 kişinin yüksek kar vaadiyle 41 milyon lira dolandırıldığı belirtiliyor.


Yüksek kar vaadiyle dolandırıcılık iddialarına bir yenisi eklendi. Anadolu Adliyesi’nde görevli eski Mali İşler Müdürü Y.K.’nin de adının geçtiği ponzi vurgunu iddiasında, 41 milyon liralık dolandırıcılık yapıldığı öne sürüldü.

İddialara ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, K.E. isimli şüphelinin, arsa ve emlak alım satımı yaptığı 2022-2023 yılları arasında, emlak işinden büyük paralar kazandığını söyleyerek, yüksek kar vaadiyle müştekilerden para aldığı ve bu paraları geri iade etmediği kaydedildi.

ESKİ MALİ İŞLER MÜDÜRÜNÜN İSMİNİ VERDİ

Ponzi sistemi denilen dolandırıcılık yöntemini kullanan şüpheli K.E., o dönem Anadolu Adliyesi Mali İşler Müdürü olan Y.K.’nin arkasında olduğunu, bu kişiyle birlikte hareket ettiğini söyledi.

Ponzi sistemi ile yapılan dolandırıcılığa dönemin Mali İşler Müdürü Y.K.’nin yeğeni olan B.A.’nın da dahil olduğu belirtildi.

41 MİLYON LİRALIK VURGUN İDDİASI

Arsa ve emlak alım satımı yaparak yüksek kar vadeden şüpheliler, avukat B.Y.’den 15 milyon 500 bin lira, müşteki S.V.’den 5 milyon lira, müşteki D.Ş.’den 3 milyon lira, müşteki S.Ü.’den 850 bin lira aldığı ve diğer müştekilerle beraber toplam 12 kişiden 41 milyon 665 bin lira para aldıkları iddianamede yer aldı.

“ARKAMDA YAVUZ VAR, BANA BİR ŞEY OLMAZ”

İddianamede tanık ifadesine de yer verildi.

Dosyada ifadesine yer verilen bir tanık, eski Mali İşler Müdürü Y.K.’nin restorandaki buluşmaya çakarlı araç ile geldiğini belirterek, K.E.’nin yanında 3 ay emlak danışmanı olarak çalıştığını ve annesi ile teyzesinden birçok kez para aldığını söyledi.

Tanık ifadesinin devamında yüksek kar vadi ile paraların geri dönüşünü yapabileceğini söylediği, 500 bin lirayı 1 ay içerisinde 700 bin lira olarak verebileceğini iddia ettiğini de belirtti.

Tanık ifadesinin sonunda ise K.E.’nin para veren kişilere, “Arkamda Yavuz var, bana bir şey olmaz.” dediğini ifade etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, K.E.’nin yüksek kar vaadinde bulunarak para aldığı ve ponzi adı verilen sisteme insanları dahil ettiği, K.E.’nin Anadolu Adliyesi’nde eski Mali İşler Müdürü olan Y.K.’nin arkasında olduğunu söyleyerek müştekilerde güven oluşturduğu belirtildi.

İddianamede K.E.’nin başlarda ödeme yapanların bir kısmına geri ödeme yaptığı ancak ortada yüksek kar veren bir işin olmaması nedeniyle daha sonra sistemin çöktüğü ifade edildi.

120 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede şüphelilerden dönemin Mali İşler Müdürü Y.K. ve yeğeni B.A.’nın nitelikli dolandırıcılık suçundan 10’ar yıla kadar, şüpheli K.E.’nin 12 müşteki adına nitelikli dolandırıcılık suçundan 120 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Dubai yalanıyla milyonluk ponzi vurgunu

 

Sanat dünyasının da 'Ponzi Mine'si var

 

Bitcoin bir ‘ponzi’ tuzağı mı?

 

Avrupa’nın kasasından Ponzi uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)