BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin bir ‘ponzi’ tuzağı mı?----

Bitcoin bir ‘ponzi’ tuzağı mı?

Bitcoin bir ‘ponzi’ tuzağı mı?
01 Temmuz 2022 - 16:32 www.finansgundem.com

168 milyar dolarlık varlığı yöneten Resaearch Affiliates’in CEO’su Bitcoin’in ‘kara para aklamayı kolaylaştıran bir ponzi şeması’ olduğunu söyledi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD, Kaliforniya merkezli varlık yöneticisi Research Affiliates'in CEO'su Chris Brightman, kripto para birimlerini "ponzi şeması" olarak adlandırdı. Brightman Bitcoin’in ve dünyanın en büyük dijital varlığını destekleyen blockchain teknolojisinin yasadışı faaliyetleri körüklediğini iddia ediyor.

CEO Financial News’teki açıklamasında Bitcoin hakkındaki görüşleri sorulduğunda “Kara para aklamayı kolaylaştıran bir Ponzi şemasıdır” ifadelerine yer verdi.

2021 sonu itibariyle 168 milyar dolarlık varlığı yöneten şirketin CEO’luğuna geçen Brightman Bitcoin’in bir takas aracı, güvenilir bir değer deposu veya enflasyon koruması olmadığını söyledi. Brightman, Bitcoin'in tamamen spekülatif olduğunu ve başkalarına daha yüksek bir fiyata satılabildiği için para kazandırabildiğini söyledi.

CEO ayrıca blockchain teknolojileri ile ilgili endişelerini de paylaştı. Brightman konuyu her ne kadar incelerse “blokchain’in gerçekte ne olduğuna dair o kadar az bilgiye” ulaşabildiğini söyledi:

“Sorun, dağıtılmış defter teknolojisini uygulanabilecek makul bir kodlama tekniği olup olmadığı değil, sorunun bunun hangi yasal mülkiyeti ifade ettiğidir. Yüzyıllarca süren yasal sözleşmenin tüm kısıtlamalarını ortadan kaldırmak için dağıtılmış defter teknolojisini bir şekilde kullanabileceğimiz fikri, liberter bir hayalden başka bir şey değildir.”

Brightman'ın blockchain hakkındaki yorumları, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’tan gelen teknolojiyi savunan yöndeki açıklamalarıyla çelişiyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, BlackRock’ın Endeks Yatırımları ve iShares küresl başkanı Salim Ramji 22 Haziran tarihli açıklamasında blockchain teknolojilerini, “olağanüstü derecede inovatif” olduğunu ve finans dünyasında dengeleri değiştirme potansiyeli taşıdığını söylemişti.

Ramji, "Pürüzleri ortadan kalkıyor, piyasaların temel işleyişini müşteriler için çok daha verimli hale getirecek derecede daha kolay değer aktarımı imkanı sağlıyor" ifadelerine yer verdi.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde kripto para kışı olarak adlandırılan fiyat dalgalanmaları devam ediyor. Şu sıralar 19.310 dolar civarında seyreden Bitcoin Kasım 2021’de ulaştığı zirveden bu yana %70’in üzerinde değer kaybetti.

AB'den kriptoya çekidüzen

 

El Salvador, Bitcoin almaya devam ediyor

 

İkinci yarıda borsa rallisini tetikleyecek 5 unsur

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)