BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSanat dünyasının da 'Ponzi Mine'si var----

Sanat dünyasının da 'Ponzi Mine'si var

Sanat dünyasının da 'Ponzi Mine'si var
03 Aralık 2023 - 13:34 www.finansgundem.com

Spor dünyasında yaşanan Seçil Erzan vurgununun bir benzerinin sanat dünyasında yaşandığı öne sürüldü. Şarkıcı Sinan Akçıl’ın Erzan hadisesine atıfta bulunarak benzer bir olayın sanat dünyasında da yaşandığını hatırlattı

Spor dünyasında yaşanan ve Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Seçil Erzan vurgununun bir benzerinin sanat dünyasında yaşandığı öne sürüldü. Şarkıcı Sinan Akçıl’ın Erzan hadisesine atıfla benzer bir olayın sanat dünyasında da yaşandığını söylemesi gündeme 2021’de adliye koridorlarına yansıyan dolandırıcılık hikâyesini taşıdı.

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera’nın bulunduğunu onlarca kişiyi ponzi sistemi kurarak dolandırdığı öne sürülen eski bankacı Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor.

Türkiye her gün su yüzüne çıkan yeni bir yazışma, banka açıklaması, şüpheli ya da yeni bir tanık ifadesiyle Erzan’ın tezgahını hayretle izlerken benzer bir hadisenin sanat dünyasında da yaşandığı iddia edildi.

Influencerlar ve fenomenler üzerinden sanat dünyası içerisine giren Mine Ö. adlı bir kadın, telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren iki şirket kurup, "Uluslararası SMS ihalelerine giriyoruz" diyerek yüksek kar payı ile para toplamaya başladı.

Pek çok isim şikâyetçi olmuştu

Sabah gazetesinin haberine göre; Mine Ö.’nün basketbolcu Semih Erden 1.7 milyon lira, oyuncu Burcu Kıratlı 500 bin lira, Tuzlaspor yöneticisi Rıdvan İlhanlı 3.5 milyon, Yeliz Tuğba Yasa ve iki kardeşi ise 3 milyon lira dolandırarak 35 milyon TL'lik vurgun yaptığı öne sürülmüştü.

Burcu Kıratlı 'ponzi piramit zinciri' adındaki saadet zinciri sistemi ile dolandırıldığını iddia ederek Mine Ö.’yü dava etmişti. Hakkında pek çok şikâyet olduğu için bir dönem tutuklu kalan ve hakkında 10 yıl hapis istenen Mine Ö. 'nitelikli dolandırıcılık' suçu kastı ile hareket ettiği sabit olmadığı için beraat etmişti.

Şarkıcı Sinan Akçıl, Seçil Erzan olayına atıf yaparak, "Bilinmeyen bir şey söylemek istiyorum. Birkaç yıl önce şarkıcılar arasında da buna benzer bir durum yaşandı. Seçil Erzan kadar dolandırıcı birisi bizden de para almaya çalıştı” açıklaması yapmıştı.(Ekonomim.com)

Seçil Erzan'ın telefonundan yeni kayıtlar...Şaka mı yapıyorsun?

 

Seçil Erzan'a para verenler, kazananlar, kaybedenler

 

Denizbank'tan Seçil Erzan iddiaları hakkında açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)