BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanı Bozdağ'dan Gülen açıklaması----

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Gülen açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Gülen açıklaması
23 Aralık 2015 - 11:57 www.finansgundem.com

Bozdağ: "Gülen Türkiye'ye gelip kendisine yöneltilen isnatlara, sorulara cevap verir. Buyursun gelsin."

Fethullah Gülen'in ABD'den iadesine ilişkin konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cumhurbaşkanı gerekli gördükleri zaman basına açıklama yapabilecektir. Gülen'in iadesiyle ilgili olarak basına gelişmelerle ilgili olarak gerekli bilgi verilecektir" dedi.

"Kırmızı Bülten'le ilgili mahkemelerin verdiği kararlar bakanlığımıza ulaştı. Hazırlıklarımız sürüyor" diyen Bozdağ, gazetecilerin sorularına verdiği cevapta "Türkiye'ye istinabe konusunda yetki bize ait değildir. Gülen'in istinabe yerine kendisinin Türkiye'ye gelmesi daha doğru olacaktır" ifadesini kullandı.
"Gülen'in mahkemeye doğrudan çıkarak hâkimin sorularına cevap vermesi daha doğru olur" diyen Bozdağ, "Umarım Türkiye'ye gelir. Şu anda buna mani bir durum yoktur. Avukatı istinabe talep etmek yerine Türkiye'ye davet edip ifade vermesini istemesi daha yakışık alır. Kendisine yöneltilen iddialara gereken cevabı gelip Türkiye'de kendisi versin" diye konuştu.

Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla 33 sanığın yargılandığı davada, sanıklar arasında yer alan Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, “Müvekkilimin ifadesinin alınması için adli yardıma başvurulsa, orada ifade vermeye hazır. Kırmızı bülten ABD'de geçerli değil" açıklaması yapmıştı.

HABERDEN TUTUKLANAN YOK

Türkiye'de şu anda tutuklu bulunan gazeteciler var. Hüküm giyenlere baktığımızda haber yaptığı için tutuklanan gazeteci yok içeride. Siz şimdi birisi hakkında ya da birisi sizin hakkınızda sin kaf'lı küfürler içeren tweet attığınızda yargılanmaya muhatap olur musunuz? Sonra çıkıp medyada "Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı" diye söyleniyor. Bunlar tamamen çarpıtmadır. 

EREN ERDEM'E SUÇ DUYURUSU
 
CHP'li Eren Erdem'in açıklamalarına da değinen Bozdan şöyle konuştu: "Erdem'in açıklamalarını anlamakta zorlanıyorum. Kendi söyledikleriyle basına verdiği açıklamalar çelişiyor. Türkiye'nin silahları aktardığına yönelik ifadeleri var. Akıl sahibi herkesin anladığı açıktır.  Sayın Erdem milletin aklıyla da alay ediyor. Diğer yanda 'İran'la Türkiye bir savaşa girse ben İran'ın yanında yer alırım' diyen bir milletvekili. Böyle bir milletvekiline biz ne söyleyeceğiz. Buna CHP'ye oy vermiş değerli vatandaşların itiraz etmesi lazım. Bu büyük bir saygısızlıktır. Bu milletin parlamentosunda bulunan birinin söyleyebileceği, milletin hazmedebileceği bir şey değildi. Bu konuda CHP şimdiye kadar bir şey söylemedi. 
 
Benimle ilgili güya Adana'da bir savcıyı aradığım ve soruşturmayı kapattırdığım, benden habersiz iş yapmayın dediğim şeklinde bir iftira attı. Tabi ilgili baş savcı vekili böyle bir şey yok dedi. Savcılığa başvurdum iftira atıyor. "
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)