BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemActemra ilacının ağır vakalarda denenmesi onaylandı ----

Actemra ilacının ağır vakalarda denenmesi onaylandı

Actemra ilacının ağır vakalarda denenmesi onaylandı
24 Mart 2020 - 09:25 www.finansgundem.com

Henüz aşısı geliştirilemeyen korona salgını için birkaç ilaç ismi ön plana çıkmaya başladı. ABD yetkilileri, Actemra adlı ilacın korona hastalarında denenmesi için onay verdi

Roche İlaç Grubu bünyesindeki Genentech firması, etkin maddesi tosilizumab olan Actemra adlı ilacın ağır korona hastalarında denenmesinin ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından onayladığını açıkladı. Genentech, ilacın randomize, çift kör ve plasebo kontrollu Faz III klinik denemesinin, Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü (BARDA) ile birlikte yürütüleceğini kaydetti.

Genentech ayrıca, korona virüsüyle mücadeleye destek kapsamında, ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (HHS) tarafından kullanılmak üzere, ABD Stratejik Ulusal Stoğu'na 10 bin şişe Actemra vereceğini açıkladı. Üretime aynı hızla devam eden firma, ülkedeki Actemra stoğunun durumdan etkilenmeyeceğini de belirtiyor.

Genentech CEO'su Alexander Hardy, "FDA'in Actemra'nın korona virüsünden kaynaklanan ağır zatürre hastaları üzerindeki etkisini değerlendiren bu klinik denemeyi hızla onayladığı için teşekkür ediyoruz ve denemelere bir an önce başlamaya çalışıyoruz," dedi. Hardy, "Bu klinik deneyi BARDA ile ortak yürütmemiz ve ülkedeki Actemra stoğuna katkıda bulunmamız, Amerika'da bir kamu sağlığı krizi karşısında, hükümetin, biyoteknoloji endüstrisinin ve sağlık kuruluşlarının nasıl işbirliği yaptıklarının önemli bir örneğidir," şeklinde konuştu.

Fransa'da korona virüsle ilgili umutlandıran gelişme

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)