BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Acil Varlık Alım Programı sonlandırılmalı'----

'Acil Varlık Alım Programı sonlandırılmalı'

'Acil Varlık Alım Programı sonlandırılmalı'
28 Haziran 2021 - 15:33 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Başkanı Jens Weidmann, acil varlık alımlarının adım adım sonlandırılmasını savundu.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, ECB'nin acil tahvil alımlarının, pandemi ile mücadele tedbirlerinin kaldırılmasının ve toparlanma güçlü şekilde yoluna girmesinden sonra adım adım sona erdirilmesi taraftarı olduğunu söyledi.

Acil Varlım Alım Programı'nın (PEPP) sona erdirilmesi açıkça tartışan ilk ECB üyelerinden biri olan Weidmann, "Pandemiyi kontrol altında almak için uygulanan tüm tedbirler sona erdiğinde ekonomik toparlanma sağlam olduğunda PEPP çerçevesinde alımlar sona ermeli" diye konuştu.

"Belirsizliklerin hala devam ettiği bir ortamda, para politikasında kriz modundan çıkışı zamanlamasını erkenden belirleyemeyiz. Eğer pandemiye ilişkin öngörülerimiz doğrulanır ise gelecek yıl kriz yılı olmayacak" ifadelerini kullanan Weidmann, "PEPP aniden sona erdirilmemeli, bununla birlikte net alımlar adım adım azaltılabilir" dedi.

Almanya'da enflasyonda son dönemde görülen yükselişin geçici faktörlerden kaynaklandığını da dile getiren Weidmann, ancak Almanya ve Euro Bölgesi enflasyonu için risklerin yukarı yönlü olduğunu da vurguladı.

İşte nüfusunun yarısı aşılanan 8 il...

Güney Kore, ABD ve Avustralya'nın düzenleyeceği tatbikata katılacak

Kalp yetmezliği kanser riskini artırabilir

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb29 Haziran 2021 00:03

    Borsalardan da anlık, günlük, haftalık ya da aylık değil yıllık al-sat yapılabilecek ki firmalar sermaye faydası sağlayabilsin... yoksa borsanın anlamı kısa vadeli al-satlarla olmaz...

  • dbb28 Haziran 2021 23:43

    Kripto ve sanal para gereksiz ve ciddi balon oluşturacağı için tercih edilmemeli. Reel değerler, altın, gümüş, bakır, krom, platin v.b. değerlerle ana gıda(buğday, arpa, kırmızı et, tavuk ve balık...gibi) ürünlerinden bir değer havuzu oluşturulup basılacak tek para birimi ile ticaret yapılmalı her ülkenin de üretimdeki etkinliği ve teknolojik gelişme durumuyla bu para birimi karşısındaki değerini belirlemeli ancak hiç bir ülkenin para birimi bu para biriminden değerli olamamalı...en fazla 0,65-0,70 'si kadar değeri olabilmeli kaldı ki bu durumda üretim ve teknlljik endekslerine göre değişmeli... bu dünyaya geçiş ise ancak eskisinin tamamen ortadan cidden kalkması ile olabilir...ve finans sektörü de üç parçalı olmalı. Yatırım, perakende ve konut finasörleri şeklinde ve her birindeki oranlar farklı olmalı...paranın seri numarası takibi ile kara para da sonlanır, kripto ya da sanal paraya gerek yok...

  • dbb28 Haziran 2021 23:43

    Tüm dünyada devlet borçlanmaları bitmeli ve eskiden yapılan borçlanmalar da kapatılmalı. Sonra her ülke kendi üretimlerini belirli sektörlerde iyileştirmeli.