BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAçık alanı olan restoran kazandı----

Açık alanı olan restoran kazandı

Açık alanı olan restoran kazandı
16 Ağustos 2020 - 09:03 www.finansgundem.com

Normalleşme süreciyle yeniden açılan yeme-içme işletmelerinde açık alanı ya da bahçesi olanlarla paket servis ve dijitale yatırım yapan kazandı. Açık alanlı restoran ve kafeler geçen yılki ciroların yüzde 70’ini yakaladı.

Haziranda salgına karşı hijyen tedbirlerini alarak açılan yemeiçme işletmeleri arasında bahçeli olan ve hızla paket servise geçen restoranlar kazandı. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, bahçeli ve açık alanı olan restoranların geçen yılın cirosunun yüzde 70'ini yakaladığını, kapalı restoranların ise yüzde 50-60 arasında seyrettiğini söyledi. Özellikle AVM'lerdeki restoranların bu noktada sıkıntı yaşadığını dile getiren Bingöl, kapalı AVM'lere göre açık AVM'lerin daha avantajlı olduğunu belirterek, "Açık AVM'lerdeki restoranlar da geçen yılın cirosunun yüzde 60'ına ulaştı. Kapalı AVM'lerde ise oran yüzde 40'larda" diye konuştu. Restoranlardaki doluluk oranlarıyla ilgili de bilgi veren Bingöl, "AVM mağazalarımız yüzde 50, bahçesi olmayan cadde dükkânları yüzde 50-60, bahçeli geniş mekânlar ise yüzde 70-80 bandında bir doluluk oranını yakaladı. Eğer farklı bir olumsuzluk yaşanmazsa 1-2 ay içinde eski oranları yakalayacağımızı öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

TEMASSIZ MENÜ
Temassız menüye de hemen hemen bütün işletmelerin geçtiğini dile getiren Bingöl, "Siparişlerin yüzde 50'sinden fazlası QR kodlu menüler üzerinden veriliyor" dedi. Bunun yanı sıra paket servisin çok öne çıktığını dile getiren Bingöl, "Paket servis pandemi sürecinde sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı. Yeni dönemde sektörün olmazsa olmazı haline geldi. Buna paralel kurye sıkıntısı da ortaya çıktı. Paket servis ciroya en az yüzde 30 katkı sağlıyor. Bunu gören işletmeler paket servis işine yoğunlaştı" ifadelerini kullandı.
(Pınar Çelik /Sabah)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)