BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAbu Dhabi'nin en büyük şirketi yeni bir holding kuruyor----

Abu Dhabi'nin en büyük şirketi yeni bir holding kuruyor

Abu Dhabi'nin en büyük şirketi yeni bir holding kuruyor
03 Ocak 2024 - 08:21 www.finansgundem.com

Abu Dhabi'nin en büyük şirketi 27 milyar dolar değerinde yeni bir holding şirketi kurma kararı aldı. 2PointZero adı verilen yeni firma Abu Dabi'nin 239 milyar dolarlık holdingi International Holding Co. bünyesine katılacak.

Abu Dhabi Emirliği'nin borsada işlem gören en büyük şirketi, finansal hizmetlerden madenciliğe kadar çeşitli sektörlerde 100 milyar dirhem (27 milyar dolar) değerinde varlığa sahip yeni bir holding şirketi kurma kararı aldı.

Yapılan açıklamaya göre, 2PointZero adı verilen yeni firma Abu Dabi'nin 239 milyar dolarlık holdingi International Holding Co. bünyesine katılacak. Abu Dabi'nin en yeni fonu olan Lunate, 2PointZero'nun bir parçası olacak.

Geçen ay Zambiya'nın Mopani bakır madenine 1 milyar dolardan fazla yatırım yapan International Resources Holding de 2PointZero'ya aktarılacak. Yeni yirket bünyesinde, a özel yatırım firması Chimera, Mısır'ın Beltone Financial, kripto madencilik firması Citadel Technologies ve Orta Doğu odaklı Sagasse Investments yer alacak.

IHC Yönetim Kurulu Başkanı Sheikh Tahnoon yaptığı açıklamada, "Teknolojiye ve Yapay Zekaya olan bağlılığımız, Finansal Hizmetler, Yatırım Bankacılığı ve Kaynak Yönetimi gibi sektörleri yeniden tanımlayan çözümler geliştirme konusundaki kararlılığımızda açıkça görülmektedir" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)