BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbe'den flaş karar! Parlementoyu feshedecek----

Abe'den flaş karar! Parlementoyu feshedecek

Abe'den flaş karar! Parlementoyu feshedecek
18 Kasım 2014 - 11:30 www.finansgundem.com

Japonya devlet televizyonu Abe'nin parlamentoyu feshedeceğini açıkladığını bildirdi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Ekim 21015'de yapılacak satış vergisiartırımın ertelenmesi ve 21 Kasım'da parlamentonun alt kanadının fesh edilerek erken seçime gidilmesi kararı aldı .   

Japonya Başbakanı Shinzo Abe bugün düzenlediği basın toplantısıile Ekim 2015'de yapılacak 2. satış vergisi artırımına ilişkin aylardanbu yana devam eden spekülasyonlara son verdi. 3. çeyrek GSYHverilerinin tüketici harcamalarının canlandımadığı ve ekonomininbüyüme rotasına geri dönmediğini gösterdiğini belirten Abe,sosyay refah harcamlaranın ödenmesi için ihtiyaç duyulmasınarağmen satış vergisi artırımını erteleme kararı aldıklarını söyledi.   

Satış vergisinin yüzde 8'den yüzde 10'a artırımının Ekim 2015'denNisan 2017'ye ertelendiğini belirten Abe, Japonya'nın mali disiplininindevam ettirilmesi için gerekli bu vergi artırımının ikinci birkezertelenmeyeceğini de vurguladı.
     
Japonya'nın faiz dışı bütçeyi denkleme, 2020 mali yılında denk bütçehedefinden vazgeçmeyeceğini belirten Abe, Abenomics olarakadlandırılan 3 ayaklı ekonomi politikalarının başarısız olmadığınısavundu. Abenomics politikalarının uygulanmaya devam edileceğiniifade eden Abe, "Deflasyonun üstesinden gelme şansımızdanvazgeçemeyiz" diye konuştu.
     
Açıklamasında 21 Kasım'da parlamentonun alt kanadını fesh edeceğinive erken seçim çğrısı yapacağını belirten Abe, bu seçimden halktansatış vergisinin ertelenmesi ve abenomics politikaları için destekisteyeceklerini vurguladı. Abe, partisi LDP ve koalisyon ortağı Komeito'nun seçimde çoğunluğu sağlayamamaları halinde bunun Abenomics politikalarının reddedildiği anlamına geleceğini ve istifa edeceğini de vurguladı.
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)