BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'ye et darbesi----

ABD'ye et darbesi

ABD'ye et darbesi
25 Aralık 2013 - 08:00 www.finansgundem.com

Rusya'nın ABD'ye uyguladığı et ambargosu ABD'ye pahalıya patladı

ABD'nin Moskova Büyükelçisi Michael McFaul, Rusya’nın uyguladığı et ambargosunun ABD’yi 5-6 milyar dolarlık zarara uğrattığını söyledi.
Rusya, Şubat ayında sağlık açısından zararlı maddeler içerdiği gerekçesi ile ABD’den sığır ve domuz eti ithalatını durdurmuştu. Rus gazetesine röportaj veren ABD Moskova Büyükelçisi Michael McFaul, iki ülke arasındaki et krizine de değindi. Kendileri için bunun büyük problem olduğunu söyleyen McFaul, “Yasağın başladığı andan itibaren 5-6 milyar dolar kaybımız oldu. Ve engellemeler hala devam ediyor” diye konuştu.
Rusya, 2013 yılının başında, insan sağlığı açısından zararlı görülen ve hayvanların büyümesini hızlandıra n 'ractopamine' maddesi kullandıkları gerekçesi ile ABD’den et almayı durdumuştu. ABD hükümeti et endüstrisi lobisi, kabul edilebilir seviyede 'ractopamine' maddesinin kullanılmasının sağlık açısından zararlı olmadığını, BM gıda güvenliği birimleri tarafından da onaylandığını savunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)