BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbdülhamit Gül: Takas iddiası ihtimal dışı----

Abdülhamit Gül: Takas iddiası ihtimal dışı

Abdülhamit Gül: Takas iddiası ihtimal dışı
27 Şubat 2018 - 12:22 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye'de gözaltında bulunan 2 Çek vatandaşının PYD eski lideri Salih Müslim ile takasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çekya yerel basınında dile getirilen 'terör örgütü PYD eski lideri Salih Müslim'in Türkiye'de gözaltına alınan iki Çekya vatandaşıyla 'takas' edileceği iddiasının' ihtimal dışı olduğunu söyledi.

Abdülhamit Gül, Çekya'nın Salih Müslim hakkında 16 ila 40 gün arasında sürecek geçici tutuklama kararı alacağını beklediğini söyledi. 

Çek basını, Çekya hükümetinin Prag'da gözaltına alınan Salih Müslüm ile Türkiye'de gözaltına alınan iki Çekya vatandaşı ile takas edileceği şeklinde bir öneride bulunduğunu iddia etmişti. 

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Salih Müslim'in bugün mahkemeye çıkmasını bekliyoruz, eğer uluslararası sözleşme gereği geçici tutuklama çıkarsa, iade evraklarımızı göndereceğiz. Müslim ile (Türkiye'deki Çek Cumhuriyeti vatandaşı tutukluların) takası söz konusu değil. Türk Interpol'ü ile Çek Cumhuriyeti Interpol'ü işbirliği içinde, mahkemenin kararı vardır; eğer bakış açısı farklı ise suçluyu korumak anlamına gelir" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)