BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’nin Suriye saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var----

ABD’nin Suriye saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD’nin Suriye saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var
03 Şubat 2024 - 15:58 www.finansgundem.com

Suriye Devlet Ajansı, ABD'nin dün geceki hava saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirdi.

Suriye, ABD'nin son hava saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu açıkladı. Açıklamada, ABD güçlerinin saldırlarının terör örgütü IŞİD'i yeniden canlandırmaya çalıştığı savunuldu.

Suriye'den yapılan açıklamada, ABD'nin dün geceki hava saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Açıklamada ayrıca önemli ölçüde maddi hasar meydana geldiği de kaydedildi. 

Suriye Devlet Ajansı SANA'da yer alan açıklamada, ABD'nin saldırı düzenlediği bölgenin, "Suriye Ordusu’nun terör örgütü IŞİD’in kalıntılarıyla mücadele ettiği bölgeyle aynı olduğu" belirtilirken şu ifadelere yer verildi: "Bu, ABD ve askeri güçlerinin bu örgüte dahil olduğunu ve onunla ittifak kurduğunu ve onu hem Suriye’de hem de Irak’ta her türlü kirli yola başvurarak bir saha kolu olarak yeniden canlandırmaya çalıştığına işaret etti."

Şam'ın açıklamasında ayrıca "Suriye topraklarının bir bölümünün, ABD tarafından işgalinin devam edemeyeceği" ifadesine yer verildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı da ABD saldırısını kınadı. Bakanlık, ABD'nin bölgedeki çatışmaları "çok tehlikeli şekilde" körüklediğini belirtti.

ABD, Ürdün'de 3 askerinin öldürüldüğü saldırıya misilleme olarak Irak ve Suriye'ye dün gece hava saldırısı başlatmıştı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 85 hedefin vurulduğunu duyururken ABD Başkanı Joe Biden, saldırıların kendisinin emriyle gerçekleştiğini söyleyerek "Üslerimize yönelik saldırılara cevap vermeye devam edeceğiz" demişti.

ABD'nin Suriye'deki üssüne roketli saldırı

 

MİT'ten Suriye'de operasyon: 23 hedef imha edildi

 

Suriye'de birçok terörist etkisiz hale getirildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)