BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'nin bütçe açığı daralıyor----

ABD'nin bütçe açığı daralıyor

ABD'nin bütçe açığı daralıyor
15 Mayıs 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

Vergi artışları ve bütçe kesintilerinin Amerikan ekonomisine yansımasıyla ABD'nin bütçe açığı tahminlerden daha hızlı azalıyor

ABD'de en son yayınlanan hükümet raporunda, bütçe açığının bu yıl 642 milyar dolar ile son 5 yılın en düşük seviyesine gerileyeceği öngörüldü.
Kongre Bütçe Ofisi Salı günü ABD'nin bu yıla ait bütçe açığının, Şubat'ta öngörülenden 200 milyar dolar daha fazla azalacağını söyledi. Ajans, bütçe açığındaki azalmada artan vergi kazançları ve Fannie Mae ve Freddie Mac gibi devlet kontrolündeki mortgage şirketlerinin Hazine'ye yaptığı ödemelerin etkisine dikkat çekti.
Bu rakam geçtiğimiz yılki 1.1 trilyon dolar seviyelerinden ciddi bir ilerlemeye işaret ettiği gibi, aynı zamanda 2008'den bu yana vergi ve harcamalar arasındaki farkın 1 trilyon doların altına gerilediği ilk dönem.
ABD'nin bütçesinin önümüzdeki yılda 560 milyar dolar açık vereceğini öngören CBO, bütçe açığının 2015'te de düşeceğini söyledi.
Bütçe açığındaki parlak görünüm, hükümetin borç tavanını yükseltmek için belirlenen bu yılki tarihin ertelenmesine yardımcı olacak ve bazı yasakoyucuların daha sert bütçe kesintisi taleplerini de gevşetebilir. ABD Temsilciler Meclisi bugün yaklaşan borç sınır tartışmasına yönelik stratejileri görüşmek üzere bir araya gelecek.
CBO, 30 Eylül'de sonlanan mali yıldaki vergi kazançlarının, istihdam vergisi ve zenginlerin vergilerinin artırılmasıyla yüzde 15 yükseleceğini öngördü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)