BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAbdi İpekçi gazeteciliğini özlüyoruz----

Abdi İpekçi gazeteciliğini özlüyoruz

Abdi İpekçi gazeteciliğini özlüyoruz
01 Şubat 2015 - 12:15 www.finansgundem.com

Abdi İpekçi ölümünün 36. yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında anılıyor

1 Şubat 2015 Pazar günü saat 11.00'de Zincirlikuyu'daki mezarı başında anılan Abdi İpekçi'nin ölüm yıl dönümde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:
"1 Şubat 1979 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Milliyet Gazetesi Başyazarı, Genel Yayın Müdürü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkan Vekili Abdi İpekçi'yi ölümünün 36. yıl dönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz.
Abdi İpekçi, Türkiye'de kamuoyunun gerçekleri öğrenme ve doğru haber alma hakkı için uğraş veren ve gazetecilik etik ilkelerinin yaygınlaşması için çaba harcayan örnek bir meslek ustamızdı. 36 yıldan bu yana hala aydınlanamayan ve dosyası faili meçhuller arasına kaldırılan Abdi İpekçi'nin öldürülmesinin basınımız için de bir dönüm noktası olduğunu düşünüyoruz.
Meslekte Abdi İpekçi Gazeteciliği diye anılan dürüst gazeteciliğin o tarihten bu yana yavaş yavaş sansasyonun öne çıktığı, iktidarlara yanaşan bir habercilik anlayışına dönüştürülmeye çalışıldığını üzülerek izliyoruz. Ne yazık ki, günümüzde de hak odaklı habercilik yapmaya çalışan habercilerin ve yazarların tehdit edildiği, baskı altına alındığı, hatta işten çıkarıldığı bir dönemi yaşamaktayız.
1908 yılından bu yana 64'ü bulan öldürülen gazeteciler arasında Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı gibi değerlerimizin tetikçileri bulunsa da azmettiricileri hala ortaya çıkarılamadı. Türkiye demokrasi açısından bu durumun hala sancısını ve acılarını yaşamaktadır. Abdi İpekçi gazeteciliğinin Türkiye basınının içinde bulunduğu bu zorlu dönemlerde yeniden yeşermesi en büyük dileğimiz. Bunun için de meslektaşlarımıza hangi konumda olursa olsunlar büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Abdi İpekçi'yi özlemle andığımızı bir kez daha vurguluyoruz."
video##1443##player
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)