BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbdi İbrahim İran'da yatırım için fırsat kolluyor----

Abdi İbrahim İran'da yatırım için fırsat kolluyor

Abdi İbrahim İran'da yatırım için fırsat kolluyor
26 Kasım 2013 - 16:34 www.finansgundem.com

Türkiye ilaç pazarının devi Abdi İbrahim, İran'a yaptırımın hafiflemesi kararıyla ülkede üretim için görüşmelerini sürdürüyor.

Türkiye ilaç pazarında ciro ve pazar payı açısından ilk sırada yer alan Abdi İbrahim, İran'a yönelik yaptırımların hafifletilmesi kararının ardından, bu ülkede üretim için görüşüyor. İran ve altı büyük devlet, hafta sonunda Cenevre'de tarihi bir anlaşmaya vararak İran'ın nükleer faaliyetlerini kısıtlamasına karşılık maruz kaldığı yaptırımlardan başlangıç aşamasında kısmi muafiyet alması konusunda uzlaşmıştı.
Anlaşmanın ardından, bekleyen ödemelerin bir kısmının Halkbank  aracılığıyla yapılmasının mümkün olabileceği belirtiliyor.  Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Reuters'a yaptığı değerlendirmede, "Bir süredir bu ülkeye yönelik bir takım girişimlerimiz vardı. Ancak son gelişmeler sonrası süreci hızlandıracağız. Bu doğrultuda İran pazarına yönelik, bugün uluslararası pazarlama grubumuzla temaslarda bulunduk" dedi ve ekledi: "İran, mevcut durumda ithalat yerine İran'da üretim yapılmasını istiyor. Pazarda eğer bir ilaç yoksa, ithalatını kabul ediyor. Bu nedenle oradaki bir firmayla anlaşıp üretimi orada yaptıracağız. İran'daki firmalarla temaslara başladık. Ancak ürünlerin pazarlamasını kendimiz yapabiliriz" Ödemeler konusunda garanti alınmadan bu ülkeyle ticaret yapılmasının çok zor olduğunu ifade eden Barut, bu kapsamda ödemelerin Türk bankalar üzerinden yapılabilmesinin bu ülkede iş yapmak isteyenler için önemli bir etken olacağını belirtti. Abdi İbrahim'in ilk aşamada özellikle antidepresan ve nörolojik ilaçlarla pazara girmeyi planladığını söyleyen Barut, üretim miktarı ile ilgili ise henüz karar vermediklerini söyledi. Barut, "Ne kadar hacimle pazara gireceğimiz ya da pazar payı hedefimiz çalışmalar sonrası netleşecek.... Ancak üretime geçmemiz 2014 sonundan önce olmaz, 2015'i bulacaktır" dedi. Abdi İbrahim, web sitesinde yer alan bilgiye göre, 2012 sonu itibarıyla 804 milyon dolar ciro ve kutu bazında yüzde 10 payla Türkiye ilaç pazarının lideri konumunda bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)