BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Ukrayna'ya 205 milyon euro yardım taahhüdü----

AB'den Ukrayna'ya 205 milyon euro yardım taahhüdü

AB'den Ukrayna'ya 205 milyon euro yardım taahhüdü
09 Haziran 2022 - 14:05 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Kriz Yönetiminden sorumlu üye Janez Lenarcic'in Ukrayna ziyareti vesilesiyle artan insani ihtiyaçlar ışığında bölgeye 205 milyon euro ek yardım yapılacağını duyurdu.

AB, Ukrayna'ya 205 milyon euro daha yardım yapacak. Böylece savaşın başlamasından beri yapılan yardımın değeri 700 milyon euroya ulaşacak. Açıklamaya göre bunun 13 milyon eurosu Moldova'daki projelere ayrıldı.

Açıklamada Janez Lenarcic'in şunları söyledi:

100 günden fazla süredir gereksiz acılara ve sayısız uluslararası insani hukuk ihlaline tanık olduk. Bu kriz anında, görevimiz en savunmasızların yanında olmaktır. Ukrayna'daki varlığımızı önemli ölçüde artırarak hızlı bir şekilde yanıt verdik. Bu fon ile insani ortaklarımız gıda, su, sağlık, barınma, koruma ve nakit yardımı sağlıyor. Ayrıca, AB üye devletleri tarafından sağlanan yardımın sürekli gelişen ihtiyaçlarla uyumlu olmasını sağlamak için Ukrayna makamlarıyla yakın bir şekilde çalışıyoruz. AB Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla Ukraynalılara milyonlarca hayat kurtaran malzeme teslim ettik ve Ukrayna'yı gerektiği kadar desteklemeye kararlıyız.

Lenarcic, AB'nin sahadaki kriz müdahalesini koordine etmeye yardımcı olmak için insani yardım kuruluşları ve üst düzey Ukraynalı hükümet yetkilileriyle görüşecek.

İsveç'ten Ukrayna'ya 95 milyon euroluk askeri yardım

Danimarka'dan Ukrayna'ya askeri yardım

Japonya'dan Ukrayna'ya 1,7 milyon dolarlık yardım

AB'den Ukrayna'ya ilave 500 milyon euroluk askeri yardım

20 ülke Ukrayna’ya yeni silah yardımında bulunacağını duyurdu

Biden onayladı: Ukrayna'ya 40 milyar dolarlık yardım

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)