BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB’den Ukrayna’ya 1.5 milyar Euroluk finans desteği----

AB’den Ukrayna’ya 1.5 milyar Euroluk finans desteği

AB’den Ukrayna’ya 1.5 milyar Euroluk finans desteği
24 Ekim 2023 - 13:45 www.finansgundem.com

AB Komisyonu, Ukrayna’ya 1.5 milyar euroluk finans desteğinin serbest bırakacağını açıkladı. Açıklamada, “Ukrayna'ya sağladığımız destek yaklaşık 83 milyar euro ulaşmıştır” ifadeleri yer aldı.


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski bugün çevrimiçi olarak düzenlenen Avrupa Birliği (AB) komisyon üyeleri kurulunun (College of Commissioners) haftalık karar alma toplantısına katıldı.

AB Komisyonu'ndan bugün tolpantı sonrasında yapılan açıklamada, Ukrayna’ya 1.5 milyar euro finansal yardımın serbest bırakılacağı açıklandı. Bu yardımla birlikte Ukrayna’ya bugüne kadar AB tarafından sağlanan desteğin toplamda 83 milyar euroya ulaştığı belirtildi.

2027’YE KADAR 50 MİLYAR EURO DAHA SAĞLAYACAĞIZ

AB Komisyonu açıklamasında, “Ukrayna'ya makro-finansal yardım olarak 1.5 milyar euro daha ödedik. Şu ana kadar Ukrayna'ya sağladığımız destek yaklaşık 83 milyar euroya ulaşmıştır ve 2027 yılına kadar 50 milyar euro daha teklif ederek Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Zelenski’ye toplantıya katılımından dolayı teşekkür ederek, “Eğitim toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceğiz. Kısa bir süre önce 1.5 milyar euroluk yardımı serbest bıraktık ve bugüne kadarki desteğimizi neredeyse 83 milyar euroya çıkardık. Katılım ve yeniden yapılanma konusunda çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi: Batı, Ukrayna'ya 165 milyar euro aktardı

 

ABD'den Ukrayna'ya milyonlarca dolarlık yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)