BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Türkiye'nin üyelik sürecine destek----

AB'den Türkiye'nin üyelik sürecine destek

AB'den Türkiye'nin üyelik sürecine destek
07 Kasım 2018 - 14:54 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Türkiye ile katılım müzakerelerinin sürdürülmesini desteklediğini açıkladı

AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, günlük basın toplantısında AA  muhabirinin "AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn Türkiye ile  müzakerelerin sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Bu AB Komisyonunun resmi  tutumunu yansıtıyor mu?" sorusunu yanıtladı.

AB Komisyonunun resmi tutumunun "sadece ve sadece" Başkan Jean-Claude  Juncker tarafından dile getirilebileceğinin altını çizen Schinas, "AB  Komisyonunun resmi tutumu Türkiye ile katılım müzakerelerinin sürdürülmesi  yönündedir." dedi.

Bulgaristan'ın Varna kentinde 26 Mart'ta düzenlenen AB-Türkiye  Zirvesi'nde, Başkan Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın Türkiye'de  reform süreci ve iyi komşuluk ilişkilerinin önemine vurgu yaptığını anımsatan  Schinas, bunun Türkiye ile iletişim kanallarını açık tutmak ve üyelik  müzakerelerini sürdürmek için gerekli olduğunu kaydetti.

Hahn müzakerelerin sonlandırılmasını istedi

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Alman Die  Welt gazetesine verdiği röportajda, Türkiye ve AB'nin "yeni yollar" keşfetmesi  gerektiğini belirterek, Türkiye ile katılım müzakerelerinin sonlandırılması  gerektiğini savunmuştu.

Türkiye'nin AB üyeliğinin "yakın gelecekte" gerçekleşemeyeceğine  işaret eden Hahn, müzakerelerin "gerçekçi bir stratejik ortaklık kurulmasını"  engellediğini ifade etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)