BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Rusya'ya daha fazla yaptırım hazırlığı----

AB'den Rusya'ya daha fazla yaptırım hazırlığı

AB'den Rusya'ya daha fazla yaptırım hazırlığı
24 Ocak 2024 - 14:24 www.finansgundem.com

AB, savaşın ikinci yıldönümü öncesinde Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB), savaşın ikinci yıldönümü öncesinde Ukrayna'ya yönelik azalan Batı yardımını yeniden canlandırmak amacıyla Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulamaya ve Kiev'e mali destek sağlamaya hazırlanıyor.

Hazırlıklar hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre paket, 2022'de Ukrayna'nın tam ölçekli işgaliyle bağlantılı şirket ve bireylere yönelik 13'ncü yaptırım setinin yanı sıra Kiev'e önümüzdeki dört yıl boyunca 50 milyar evro tutarında yardım yapılmasına ilişkin uzun süredir ertelenen bir anlaşmayı da içeriyor. Bu yardımın bir kısmı anlaşma sağlanır sağlanmaz ödenebilecek.

Financial Times'ın haberine göre, yılda 5 milyar euroluk askeri yardım ve Rusya'nın dondurulan varlıklarından elde edilen karların kullanılması kararı da genel destek önlemlerinin bir parçası durumundu.

Paketle ilgili müzakerelerde yer alan bir AB diplomatı, "Ukraynalıların cesaretlendirilmeye ihtiyacı olduğunu kabul ettiğimiz bir zamanda para, silah ve yaptırımlar. Ancak iki yıl içinde yapabileceklerimizin bir sınırı var" dedi.

Ukraynalı yetkililer son aylarda Batı'dan gelen desteğin azalmasından ve Gazze'deki savaşla da boğuşan kilit müttefiklerin ek yardım sağlamaması halinde ekonomik çöküş ve askeri gerileme riskinden duydukları endişeyi özel olarak dile getirdiler.

ABD'den Rus ürünlerinin ticaretine aracılık eden bankalara yaptırım

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)