BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Rus ürünlerinin ticaretine aracılık eden bankalara yaptırım----

ABD'den Rus ürünlerinin ticaretine aracılık eden bankalara yaptırım

ABD'den Rus ürünlerinin ticaretine aracılık eden bankalara yaptırım
22 Aralık 2023 - 17:14 www.finansgundem.com

ABD, Rusya'yı hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı. Yaptırımlar, Rus ürünlerinin ticaretine aracılık eden bankaları hedef alıyor.

ABD, Rusya'yı sıkıştırmak için askeri-endüstriyel kompleksi için ödemeleri kolaylaştıran bankaları hedef alan yeni bir yaptırım planı açıkladı. Bu plan, Rusya'nın Ukrayna savaşını finanse etme kabiliyetine zarar vermeye çalışan ve şimdiye kadar başarısız olan bir dizi kısıtlamanın sonuncusu.

Adlarının açıklanmaması kaydıyla gazetecilere bilgi veren üst düzey ABD'li yetkiliye göre ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü iki kararnamede değişiklik yaparak ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle ilk kez ikincil yaptırımlar uygulamasına izin verecek.

Karar, ABD makamlarına Rusya menşeli ancak büyük ölçüde Rusya dışında dönüştürülmüş ürünlere yönelik yasakları uygulama yetkisi verecek.

ABD halihazırda Rus elmaslarının ithalatını yasaklamıştı. Yeni karara göre, Rusya elmasları işlenmek üzere başka bir ülkeye gönderse bile bunların ABD'ye girmesi engellenecek.

BANKALAR HEDEF ALINIYOR

Bu da bankaların Rusya ile bağlantıları nedeniyle zaten yaptırım uygulanan firmalarla iş yaptıkları için ciddi mali cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri anlamına geliyor.

Cuma günkü karara göre, ticaretin devam etmesi halinde bu bankalardan bazıları bu ilişkileri sürdürdükleri için cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Rusya, AB'nin elmas yaptırımlarını aşacak

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

Kanada'dan 30 Rus vatandaşına yaptırım

 

İngiltere'den Rusya yaptırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)