BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAB'den Microsoft'a rekabet soruşturması----

AB'den Microsoft'a rekabet soruşturması

AB'den Microsoft'a rekabet soruşturması
17 Temmuz 2023 - 13:04 www.finansgundem.com

Microsoft, 15 yıl sonra ilk kez resmi bir AB rekabet soruşturmasıyla karşı karşıya kalacak

Microsoft, Office yazılımını video konferans uygulaması Teams ile haksız bir şekilde birleştirerek rekabete aykırı davrandığı iddialarıyla önümüzdeki hafta 15 yıl sonra ilk kez resmi bir Avrupa Birliği (AB) rekabet soruşturmasıyla karşı karşıya kalacak.

Financial Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, Microsoft'un rekabet endişelerini gidermek için verdiği tavizler yetersiz bulundu. Kaynaklara göre, soruşturma başladığında, Microsoft'un sonbaharın başlarında resmi suçlamalarla karşı karşıya kalma ihtimali bulunuyor.

Komisyonun soruşturma açma kararı, rekabeti engelleyebilecek büyük teknoloji şirketlerinin uygulamalarına karşı Brüksel'in kararlılığını gösteriyor. Apple, Google ve Meta, hepsi iddia edilen rekabeti kısıtlayıcı davranışlar nedeniyle soruşturma altındalar.

Konuya yakın kaynaklara göre, AB Komisyonu ile Microsoft arasında bu hafta yapılacak görüşmelerde, resmi bir soruşturmanın önlenmesinin yolları aranacak. Ancak Microsoft'un böyle bir soruşturmayı önlemesi "çok olası değil" değerlendirmeleri yapılıyor.

Microsoft: Avrupa'da devlet e-mail hesaplarına sızdılar

 

Microsoft'un hisseleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

 

Mahkemeden Microsoft'a kötü haber

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)