BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB’den çip üreticisi Broadcom'a soruşturma----

AB’den çip üreticisi Broadcom'a soruşturma

AB’den çip üreticisi Broadcom'a soruşturma
21 Aralık 2022 - 14:30 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği, Broadcom'un VMware'i 61 milyar dolara satın alma teklifine rekabet soruşturması başlattı.

Avrupa Birliği (AB), ABD merkezli çip üreticisi Broadcom'un bulut bilişim ve yazılım şirketi VMware'i 61 milyar dolara satın alma teklifine yönelik rekabet soruşturması başlattı.AB Komisyonu, satın almanın Broadcom'un VMware'in yazılımıyla birlikte çalışan belirli donanım bileşenleri pazarında rekabete zarar vermesinden endişe duyulduğunu açıkladı.

Açıklamada, satın almanın ticari müşteriler ve tüketiciler için daha yüksek fiyatlara, daha düşük kaliteye ve daha az yeniliğe yol açabileceğine işaret edilerek, bu işleme yönelik rekabet soruşturması açıldığı belirtildi.

Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketlerde birleşme ve satın almaları denetlemek AB Komisyonunun yetkileri dahilinde bulunuyor.

AB Komisyonu, yürüttüğü inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete aykırı durumların tespit edilmesi halinde AB Komisyonu, birleşme veya satın almaları engelleyebiliyor.

Broadcom, mayıs ayında bulut bilgi işlem teknolojileri firması VMware'i 61 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurmuştu.

AB, Uniper'i kurtarma paketini onayladı

 

AB, Amazon ile rekabet soruşturmalarında anlaştı

 

AB'de anlaşma tamam: Doğal gaz tavan fiyatı 180 euro

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)