BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAB'den AliExpress'e yasa dışı ürünle mücadele baskısı----

AB'den AliExpress'e yasa dışı ürünle mücadele baskısı

AB'den AliExpress'e yasa dışı ürünle mücadele baskısı
06 Kasım 2023 - 16:31 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği, Çinli e-ticaret ve teknoloji grubu Alibaba'nın alışveriş sitesi AliExpress'ten yasa dışı ürünlere karşı alınan önlemlere ilişkin bilgi talep etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında AliExpress'e resmi bilgi talebi gönderildiğini açıkladı.

Açıklamada, AliExpress'ten özellikle sahte ilaçlar gibi yasa dışı ürünlerin çevrim içi yayılmasıyla ilgili tüketicileri korumaya yönelik yapılan risk değerlendirmeleri ve buna karşı alınan önlemler hakkında bilgi istendiği kaydedildi.

AliExpress'in talep edilen bilgileri 27 Kasım tarihine kadar Komisyona sunması gerektiğine işaret edilen açıklamada, Komisyonun bir sonraki adımı, alacağı yanıta göre değerlendireceği ifade edildi.

Açıklamada, bilgi talebine yanlış, eksik veya yanıltıcı cevap verilmesi halinde Komisyonun para cezası uygulayabileceği belirtildi.

AB'nin AliExpress'i "Çok Büyük Çevrimiçi Platform" olarak tanımladığı hatırlatılan açıklamada, bu çerçevede AliExpress'in, yasa dışı ve zararlı içeriğe karşı katı kurallara uyması gerektiği bildirildi.

AB, Intel'e 400 milyon dolar ceza kesti

 

AB, Meta ve TikTok'un içerik kurallarına uyumunu soruşturuyor

 

AB, katı kurallar uygulayacağı dijital platformları belirledi

 

AB, yapay zekaya kural mı getirecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)