BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları azalan LNG ithalatı ile yükseliyor----

AB'de gaz fiyatları azalan LNG ithalatı ile yükseliyor

AB'de gaz fiyatları azalan LNG ithalatı ile yükseliyor
03 Ağustos 2023 - 13:51 www.finansgundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları, azalan LNG arzı ve Ukrayna'nın depolama kapasitesini kullanma teklifiyle bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Avrupa'da gaz fiyatları azalan LNG ithalatı ile yükseldi. Hollanda TTF hub’ı Eylül vadeli kontrat bugün en son 1,01 EUR artışla 29,75 EUR/MWh seviyesindenm işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise 2,79 p artışla 74,95p/th düzeyinden satış yaptı.

Piyasa katılımcıları, hem Avrupa hem de Asya'daki düşük fiyatlar nedeniyle bazı gemilerin yüzen depolama olarak kullanılmasına bağlı olarak azalan LNG ithalatının piyasayı desteklediğini ve bunun da enjeksiyonu cazip hale getirmediğini söylüyor.

Bu durum, kısa vadeli dengeyi sıkılaştırsa da katılımcılar, yeterli arzın mevcut olduğunu ve kış gaz kontratları için aşağı yönlü bir hareket olması gerektiğini belirtiyor.

Bir gaz trader’ı, ülkenin kıtanın arz güvenliği için bu kış öncesinde Avrupalı alıcılara 10 milyar mᶟ ek depolama teklif ettiğine dair haberler üzerine, “Ukrayna'nın depolamasına ek enjeksiyon, eğrinin ön kısmına bir miktar destek sağlamış gibi görünüyor” ifadelerini kullanıyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (GIE) verilerine göre, AB depolama tesisleri en son %86 oranında dolulukta görüldü.

TTF gün öncesi kontrat en son 1,25 EUR artışla 28,75 EUR/MWh, NBP eşdeğeri ise 2,75 p artışla 71,75 p/th düzeyinde kaydedildi.

İran, Araş Gaz Sahası'ndan vazgeçmiyor

 

Avustralya'dan gaz yasağı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)