BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya'dan gaz yasağı!----

Avustralya'dan gaz yasağı!

Avustralya'dan gaz yasağı!
31 Temmuz 2023 - 07:27 www.finansgundem.com

Avustralya'nın Victoria eyaleti, 2024 yılından itibaren yeni konutlarda gaz bağlantılarını durdurma kararı aldı. Yeni konutlar tamamen elektrikli şebekelere bağlanacak ve daha verimli, daha ucuz ve daha temiz elektrikli cihazlardan yararlanacak.

İklim Eylem Bakanı Lily D'Ambrosio, Avustralya'nın Victoria eyaletinin gelecek yıldan itibaren yeni evlere doğal gaz borularının bağlanmasına yasak getirmeyi planladığını söyledi.

Tedbir, emisyonları azaltmayı ve enerji faturalarını düşürmeyi amaçlayan bir devlet programının parçası.

Gaz sektörünün eyaletin sera gazı emisyonlarının yüzde 17'sini oluşturduğu açıklandı.

VERİMLİ ELEKTRİKLİ CİHAZLARA YÖNLENDİRMEK KRİTİK ÖNEME SAHİP

D'Ambrosio yaptığı açıklamada, "Gaz bağımlılığımızı azaltmak, 2045'e kadar net sıfır olan iddialı emisyon azaltma hedefimize ulaşmak ve daha fazla Victorialıyı faturalarında tasarruf sağlayacak daha verimli elektrikli cihazlara yönlendirmek kritik öneme sahip" dedi.

TASARIM AŞAMASINA ULAŞMAYAN TÜM KAMU BİNALARI İÇİN GEÇERLİ

Yeni gereksinimler, konutlar, okullar ve hastaneler dahil olmak üzere henüz tasarım aşamasına ulaşmamış tüm yeni kamu binaları için geçerli olacak.

GAZ KITLIĞI

Güneydoğu Avustralya eyaletinin, bölgeye uzun süredir yakıt sağlayan Exxon Mobil tarafından işletilen açık deniz sahalarındaki üretim düşüşü nedeniyle önümüzdeki yıllarda gaz kıtlığıyla karşı karşıya kalması bekleniyor.

Reuters tarafından görülen Avustralya Petrol Üretim ve Arama Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, yeni evler kömür bazlı elektrik şebekesine bağlı olacağından, yaklaşan yasağın emisyon azaltma sorunlarını çözmesi beklenmiyor.

Büyük ölçüde kömüre bağımlı olan Victoria'da, elektrik üretiminin eyaletin karbon emisyonlarının yaklaşık yarısını oluşturduğu açıklandı.

İcra Kurulu Başkanı Samantha McCulloch, "Victoria Hükümeti, gaz fiyatlarını düşürmenin en iyi yolunun daha fazla gaz arzına yatırım yapmak olduğu gerçeğini göz ardı ederken, sınırlı iklim yararı için tüketicilerin seçimini elinden alıyor." dedi.

İran, Araş Gaz Sahası'ndan vazgeçmiyor

 

Avrupa'da gaz fiyatlarında düşüş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)