BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Yakuza üyesine kaçakçılık davası----

ABD'den Yakuza üyesine kaçakçılık davası

ABD'den Yakuza üyesine kaçakçılık davası
22 Şubat 2024 - 17:32 www.finansgundem.com

Yakuza üyesi Myanmar menşeli nükleer maddeleri satmaya çalışmaktan yargılanıyor


ABD savcıları, Japon mafyası Yakuza'nın üyesi olduğu iddia edilen 60 yaşındaki bir kişiye nükleer madde ticareti yapmak üzere komplo kurmaktan dava açtı.

Nükleer bomba yapması için İran'a uranyum ve plütonyum satmaya çalıştığı iddiasıyla Takeshi Ebisawa'ya yasal suçlama yöneltildi.

Ebisawa'ya daha önce 61 yaşındaki Taylandlı müşterek sanık Somphop Singhasiri'yle birlikte, Nisan 2022'de silah ve uyuşturucuyla ilgili suçlar isnat edilmişti.

ABD Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Bölümü Başsavcı Yardımcısı Matthew Olsen yaptığı açıklamada şöyle belirtti:

Sanık, Burma (Myanmar) menşeli, silah yapmaya uygun nükleer madde ve ölümcül uyuşturucu satmak ve silahlı bir isyancı grup adına askeri silah satın almak üzere komplo kurmakla suçlanıyor.

Halihazırda Brooklyn'deki bir hapishanede tutulan Ebisawa'nın Sri Lanka, Myanmar, Tayland ve ABD'ye kadar uzanan operasyonlarıyla Yakuza'nın üst düzey isimlerinden biri olduğu düşünülüyor.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ebisawa ve "suç ortaklarının Tayland'daki nükleer madde numunelerini" ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'nden gizli bir ajana gösterdiği belirtildi.
İddianameye göre 60 yaşındaki Japon mafya babası "radyasyon ölçen Geiger sayaçları ve kaya gibi maddelerin görüldüğü" resimlerin yanı sıra Ebisawa'nın "radyoaktif elementler toryum ve uranyumun varlığını gösteren" laboratuvar analizleri olduğunu söylediği sayfaları da gönderdi.

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanının İranlı bir generalle bağlantıları olan bir kaçakçı gibi davrandığı bildirildi.

Taylandlı yetkililerin ele geçirdiği Myanmar menşeli bu numunelerin, uranyum ve silah yapmaya uygun plütonyum içerdiği ABD'deki bir laboratuarda teyit edildi.

Ebisawa, Myanmar'daki bir isyancı grup için karadan havaya füzeler ve çeşitli ateşli silahlar da dahil büyük miktarlarda askeri seviyede silah temin etmeye çalışmakla da suçlanıyor.

Olden çarşamba günü yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Bu çabaların başarılı olması halinde ortaya çıkacak sonuçları hayal etmek bile tüyler ürpertici ve Adalet Bakanlığı bu maddelerin kaçakçılığını yapan ve ABD'nin ulusal güvenliğini ve uluslararası istikrarı tehdit eden kişilerden hesap soracak.

Ebisawa'ya yöneltilen yasal suçlamalar arasında uluslararası nükleer madde kaçakçılığı yapmak üzere komplo kurmak, uyuşturucu ithalatı için komplo kurmak, uçaksavar füzeleri edinmek, nakletmek ve bulundurmak üzere komplo kurmak ve kara para aklamak yer alıyor.

Hem Ebisawa hem de Singhasiri hüküm giymeleri halinde müebbet hapis cezasıyla karşı karşıya. Perşembe günü New York'taki bir federal mahkemeye çıkarılmaları planlanıyor.

ABD savcısı Damian Williams yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Bugünkü iddianamede öne sürülen eylemin ciddiyetini abartmak mümkün değil. İddia edildiği üzere Takeshi Ebisawa, uranyum ve silah yapmaya uygun plütonyum içeren maddeleri Burma'dan diğer ülkelere pişkinlikle kaçırdı. İddiaya göre Ebisawa bunu yaparken, bu maddelerin bir nükleer silah programının geliştirilmesinde kullanılacağına ve kaçakçılığını yaptığı silah yapmaya uygun plütonyumun yeterli miktarda üretilmesi halinde bu amaçla kullanılabileceğine inanıyordu.

Williams "Ebisawa'nın nükleer madde satmaya çalıştığı iddia edilirken, karadan havaya füzeler de dahil ölümcül silahlar satın almak üzere görüşmeler de yaptı" diye devam etti. (Independent Türkçe)

'Pokemon' çetesi çökertildi

 

Çetelere savaş açan ülkede yeni operasyon!

 

Ekvador'da düzenlenen operasyonlarda 1534 çete üyesi gözaltına alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)