BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık askeri yardım----

ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık askeri yardım

ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık askeri yardım
13 Mart 2024 - 03:11 www.finansgundem.com

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna için 300 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi sağlanacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi göndereceğini duyurdu. Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin Kiev'e bu sürpriz yardım paketini sağlayacağını açıkladı. Yardım paketinin, mühimmat, uçaksavar füzeleri, tanksavar silahları ve Yüksek Mobil Topçu Roket Sistemi (HIMARS) gibi topçu mermilerini finanse etmesi bekleniyor.

Sullivan, gönderilecek mühimmatın Ukrayna'nın silah gücünü bir süre daha sürdürebileceğini ancak Ukrayna'nın mühimmatının tükenmesini engellemeyeceğini belirtti. Bu finansmanın, maliyet tasarruflarıyla sağlandığı ve Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya askeri yardım gönderme çabalarına destek olduğu bildirildi.

Son zamanlarda, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi başkanı tarafından engellenen 61 milyar dolarlık yardım paketinin de gündemde olduğu belirtiliyor. Savunma Bakanlığı, geçen yılın sonuna doğru Ukrayna'ya silah göndermek için elindeki son parayı kullandıktan sonra Ukrayna'nın savaş çabalarını desteklemek için farklı yöntemler arıyordu. Bu yöntemler arasında diğer ülkelerin silah göndermesi ve daha sonra ABD'nin bu silahları yenilemesi, İranlı kaçakçılardan ele geçirilen silahların Ukrayna'ya yönlendirilmesi ve hatta Ukrayna'yı silahlandırmak için mevcut yetkilerin kullanılması bulunuyordu.

8 senatörden Biden'a çağrı: İsrail'e silah göndermeyi bırak

 

ABD bütçesi şubatta 296 milyar dolar açık verdi

 

AB ve İsviçre ilişkileri geliştirecek müzakerelere başlıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)