BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Türk şirketlere yaptırım tehdidi----

ABD'den Türk şirketlere yaptırım tehdidi

ABD'den Türk şirketlere yaptırım tehdidi
23 Ağustos 2022 - 21:47 www.finansgundem.com

TÜSİAD, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun kaleme aldığı ve Türk şirketlerin Ruslarla iş yapmaları halinde yaptırıma maruz kalacağı bilgisini içeren mektubu doğruladı

Wall Street Journal'ın, 'ABD Hazine Bakanlığı'nın Türk şirketleri yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmamak konusunda uyardığı' haberinin ardından TÜSİAD'dan açıklama geldi.

Haberi doğrulayan TÜSİAD, "ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubu TÜSİAD'a da iletilmiştir" açıklamasını yaptı.

Wall Street Journal'ın haberinde, Biden yönetiminin, Türk şirketleri yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmama konusunda uyardığı iddiasını TÜSİAD doğruladı.

Orhan Turan’ın Başkanı olduğu TÜSİAD, gün içinde Habertürk’ün bu habere dönük sorularına yanıt vermezken; akşam saatlerinde kamuoyunu bu kısa açıklama ile aydınlattı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklama şöyle:

  • "24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını takip eden günlerde ABD ve AB başta olmak üzere 30'dan fazla ülke Rusya'ya yönelik yaptırım kararları almıştır. Bugün çeşitli basın organlarında yer aldığı üzere, ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubu TÜSİAD'a da iletilmiştir. İlgili mektup, TÜSİAD tarafından, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

  • ABD'NİN MEKTUBU

    WSJ'nin ilk olarak duyurduğu habere göre ABD Hazine Bakanlığı Yardımcısı Wally Adeyemo Amerikan Ticaret Odası'na 22 Ağustos'ta bir mektup gönderdi. Mektupta, "Türk şirketlerinin yaptırım uygulanan Ruslarla iş yapmaları halinde yaptırımlara maruz kalma riskinin olduğu" ifade edildi.

  • Adeyemo'nun aynı mektubu, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ne (TÜSİAD) de gönderdiği belirtilmişti. Mektupta, "ABD tarafından yaptırım uygulanan kişilere maddi destek sağlayan her kişi veya kuruluş, ABD yaptırımlarının riski altındadır." ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü.

    Adeyemo'nun "Rusların Türkiye'yi ABD ve 30 ülke tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçmak için kullandığına dair endişelerini dile getirdiği" de belirtildi.

  • TÜSİAD Başkanı Turan: Enflasyonla doğru mücadele etmiyoruz

     

    Rusya ekonomisi yaptırımlara nasıl dayandı

     

    Rusya bankalara yaptırım yapan ülkelere karşı harekete geçti

     

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alıntı amerikanın sesi 24 Ağustos 2022 03:36

    ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, birkaç gün önce Türk Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Yunus Elitaş’la telefon görüşmesi yapmıştı. ABD Maliye Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, Adeyemo’nun Rusya ve Rus vatandaşlarının Türkiye üzerinden yaptırımları delme girişimlerine dair kaygıların aktarıldığı belirtilmişti.