BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Rus iş adamına yaptırım----

ABD'den Rus iş adamına yaptırım

ABD'den Rus iş adamına yaptırım
15 Aralık 2022 - 09:20 www.finansgundem.com

ABD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası yaptırım uyguladığı Rus iş adamları listesine bir isim daha ekleniyor.

ABD Rusya'nın en zengin adamlarından biri olan Vladimir Potanin'e yaptırım uygulamak için harekete geçiyor, ancak ana hissedarı olduğu Nornickel'e yaptırım uygulamayacak.

Wall Street Journal'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, bugün erken saatlerde açıklanabilecek kararın Potanin, eşi Ekaterina Potanina, sahibi olduğu bir yat ve bazı finans şirketlerine yönelik yaptırımları içermesi bekleniyor.

Nornickel, dünyanın en büyük paladyum ve rafine nikel üreticisi.

Norilsk Nikel

Potanin ve uzun vadeli iş ortağı Mikhail Prokhorov , 1990'ların başında "hisse karşılığı kredi" planı kapsamında Norilsk Nickel'i (veya Nornickel) satın aldı ve aralarında şirketin %54'üne sahip oldu. Potanin, 2018 itibariyle şirkette %34 hisseye sahipti. Operasyonları kolaylaştırdılar ve Norilsk Nickel'i modern bir şirkete dönüştürdüler.

Vladimir Olegovich Potanin

Vladimir Olegovich Potanin ( Rusça : Владимир Олегович Потанин ; 3 Ocak 1961 doğumlu) bir Rus milyarder iş adamıdır. Servetini, özellikle 1990'ların başından ortalarına kadar Rusya'daki tartışmalı hisse karşılığı kredi programı aracılığıyla elde etti.

Ağustos 2022 itibariyle, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre tahmini net değeri 24,4 milyar dolar olan Rusya'nın en zengin adamı ve dünyanın en zengin 38. kişisiydi. Uzun vadeli iş ortağı, 2007'de ayrılmaya karar verene kadar Mikhail Prokhorov'du.

İngiltere, Rus iş adamının yatına el koydu

 

ABD'den Rusya'ya yönelik 3 kuruma yaptırım kararı

 

İngiltere'den Rusya'daki üst düzey yetkililere yaptırım kararı

  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)